Χάθηκαν τα ίχνη αεροσκάφους της Egyptair

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί καθώς χάθηκαν από τα ραντάρ τα ίχνη αεροσκάφους της Egyptair,  λίγο μετά από την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Η αεροπορική εταιρεία EgyptAir ανακοίνωσε ότι «η πτήση 804 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι με κατεύθυνση το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ».

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν 56 άτομα και 10μελές πλήρωμα, ενώ οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναιν 59 άτομα και 10μελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν ένα μικρό παιδί και δύο βρέφη.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συμμετέχει και η Ελλάδα, με την Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, δύο C130, ενώ ένα Super Puma έχει μετασταθμεύσει στην Κάρπαθο και είναι έτοιμο να μετασταθμεύσει ακόμα ένα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επίσης, μετέχει ένα αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H.

Σύμφωνα με την EgyptAir, το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε είναι Airbus Α320 και όχι Boeing, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες εντοπισμού του.

Εικόνα από Flight radar
flight radar 1905 egypt

Σύμφωνα με αξιωματούχο των αιγυπτιακών αερογραμμών, το αεροσκάφος της EgyptAir βρίσκονταν 16 χιλιόμετρα εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, όταν το στίγμα του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, εκτιμούν ότι το αεροσκάφος Α320 έχει συντριβεί στη θάλασσα. Στο μεταξύ, η εφημερίδα “Ahram” της Αιγύπτου, αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του, από τα ραντάρ.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου στο Κάιρο.

“Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα,” δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι.

«Μια ενημερωμένη πηγή στο EGYPTAIR δήλωσε ότι η πτήση Νο MS804, το οποίο αναχώρησε από το Παρίσι στις 23:09 (CEST), με κατεύθυνση προς το Κάιρο έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ» έγραψε η εταιρεία στο Twitter της.

Λίγο αργότερα η Egyptair έγραψε στο Twitter ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 37.000 πόδια και εξαφανίστηκε μόλις μπήκε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Επίσης η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία έγραψε ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: www.antenna.gr/news

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!