«Τυχερός που ανήκω σε αυτή την παρέα»

Επιμέλεια Κειμένου / Συνέντευξη: Άλκης Σούρλας

Σε μια μπάντα το Α και το Ω είναι ο μαέστρος της, αυτός είναι που την κάνει εύηχη και αυτός επωμίζεται την οργάνωσή της.

Στην φετινή άκρως επιτυχημένη «μπάντα» του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων «μαέστρος» ήταν ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» μπασκετμπολίστας με πολλές παραστάσεις και εμπειρίες και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Φούντα.

ΓΣΦ -ΓΣΒ-0066

ΓΣΦ -ΓΣΒ-0202

Ο «υπαρχηγός» του συγκροτήματος του κόουτς Μάκη Αλεξίου έπειτα από πολλές ώρες  «πτήσης» ακόμη και στην υψηλότερη τι τάξη Εθνική κατηγορία την Α1, βρέθηκε για πρώτη φορά σε Ερασιτεχνική κατηγορία με έναν και μόνο σκοπό.

ΓΣΦ -ΓΣΒ-0029

Να οδηγήσει μαζί με τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων στην «Γη της Επαγγελίας» και πιο συγκεκριμένα στην Γ Εθνική κατηγορία και εν τέλει το κατάφεραν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, όντας αήττητοι και νταμπλούχοι.

φουντας-

Μέσα στα παρκέ «μίλησε» ολόκληρη την σεζόν, ήρθε η ώρα να τα «πει» και σε εμάς.

Πως αποφάσισες έπειτα από «γεμάτες» σεζόν στις Επαγγελματικές κατηγορίες να αγωνιστείς σε ένα Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;

«Παρά το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίστηκε στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δουλεύει από την αρχή μέχρι και σήμερα σε επαγγελματικά πρότυπα από την αντρική ομάδα μέχρι και τις Ακαδημίες της.

Η πρώτη επαφή που είχα ήταν με τον κόουτς της ομάδος τον κ. Μάκη Αλεξίου καθώς γνωριζόμαστε από παλιά και ως συμπαίκτες αλλά και ως προπονητή μου και αυτός ήταν ο άνθρωπος που μίλησα αρχικά.

ΓΣΦ - ΓΣΣ-0349

Επίσης μίλησα και με τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία.

Έπειτα ακολούθησε η συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Λεωνίδα Γκόβαρη ο οποίος στην πρώτη μας επαφή μου είπε «σε πέντε λεπτά θα συμφωνήσουμε» και εν τέλει αποδείχθηκε προφητικός καθώς έτσι και έγινε.

Με την λήξη της φετινής σεζόν νοιώθω τυχερός που επέλεξα την ομάδα των Φαρσάλων καθώς το επίπεδο είναι πολύ καλό, περνάω πολύ όμορφα εδώ και ευχαριστώ τους ανθρώπους που με έπεισαν ώστε να πω το «ναι».

ΓΣΦ - ΓΣΣ-0376

ΓΣΦ - ΓΣΣ-0224

Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβάδιζαν στο έπακρο με τις φιλοδοξίες της ομάδος και είμαι πολύ χαρούμενος που εν τέλει τους πετύχαμε.»

Ποιο ήταν το «μυστικό» της εντυπωσιακής φετινής επιτυχίας σας, πέρα από την καθημερινή δουλειά;

To «μυστικό» όταν μια ομάδα είναι καινούργια είναι να «δέσει» και να είναι παρέα και στα καλά αλλά και στα «στραβά».

Φέτος εμείς καταφέραμε να είμαστε όλη η ομάδα μια παρέα και εντός αλλά και εκτός παρκέ πάντα με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον και αυτό θεωρώ ότι ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας μας.

ΣΟΦΑΔΕΣ - ΓΣΦ ΟΜΑΔΑ-0420

Πως βίωσες την στήριξη και την αγάπη του κόσμου των Φαρσάλων;

«Η στήριξη και η βοήθεια που είχαμε φέτος από τους φιλάθλους ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ο κόσμος ακολουθούσε την ομάδα και εκτός έδρας και μας έκανε πάντα να νοιώθουμε σαν να παίζουμε στην έδρα μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΓΣΦ ΚΕΡΚΙΔΑ-0614

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΓΣΦ ΚΕΡΚΙΔΑ-0616

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΓΣΦ ΚΕΡΚΙΔΑ-0619

Είμαι ένας άνθρωπος που με «φτιάχνει» να παίζω και για τον κόσμο και φέτος το διασκέδασα πολύ.

Επίσης το γεγονός ότι πολλά μικρά παιδιά ερχόταν έπειτα από την λήξη των αγώνων και μας ζητούσαν μια αναμνηστική φωτογραφία, ένα αυτόγραφο ήταν κάτι που με συγκίνησε  και με χαροποίησε πάρα πολύ.»

Κλείνοντας θα ήθελα να μας πεις πως βλέπεις την επόμενη «ημέρα» σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο;

«Πλέον και αφότου οι στόχοι μας επετεύχθησαν θα το χαρούμε όσο υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια και από εκεί και πέρα θα χρειαστούμε όλοι μας ένα διάστημα ξεκούρασης και έπειτα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδος για την νέα σεζόν και την Γ Εθνική πλέον.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΓΣΦ PLF3-0263

ΝΙΚΗ - ΓΣΦ HIGHLIGHTS-0428

Όπως προείπα περνάω πολύ όμορφα εδώ, η δική μου φιλοδοξία είναι να είμαι μέλος μιας ομάδος η οποία θα έχει στόχους που θα συμβαδίζουν με τους δικούς μου και σε αυτό το κομμάτι ο Γυμναστικός με καλύπτει πλήρως, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους.»

πρωταθλητες-0894

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Φούντα αλλά και τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων για την συνέντευξη και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!