Απεργία πείνας, ενάντια στα κλειστά σύνορα – [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε απεργία πείνας προχώρησαν σήμερα σημφωνα με το “politischios.gr” ως το ύστατο μέτρο πίεσης προς την Κυβέρνηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησαν από το απόγευμα της Τρίτης 40 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ που από τις 20 Μαρτίου φιλοξενούνται στην υποστηρικτική δομή φιλοξενίας που διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην περιοχή της Σούδας.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται πάνω από 1.200 άτομα, με ανώτερη χωρητικότητα τα 1.000 άτομα.

«Ζητάμε ενημέρωση για την τύχη μας. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει με εμάς. Ζητάμε τη διεθνή προστασία ώστε να μας αφήσουν να πάμε στη χώρα που θέλουμε. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό εξαιτίας της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Είμαστε αποκλεισμένοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την Ευρώπη» ανέφερε εκπρόσωπος των 40 απεργών πείνας στην κάμερα του Politischios.gr.

Από το στόχαστρό τους δεν ξέφυγε ούτε η αργή διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, που όπως λένε επιτείνει την αγωνία τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους.

Η κατάσταση πάντως είναι ασφυκτική αφού οι οικίσκοι φιλοξενίας είναι γεμάτοι ενώ στις μεγάλες σκηνές του ΟΗΕ επικρατεί το αδιαχώρητο.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η απεργία πείνας είναι ανοιχτή, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες σε αυτή θα κοιμούνται εκτός σκηνών.

Πηγή: politischios.gr