Σύγχυση με τις εκλογές των Μικρασιατών

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Μικρασιατικό Σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων την περασμένη Κυριακή στην έδρα του Συλλόγου στο Σπίτι των Μικρασιατών στην τρίγωνη πλατεία με πολλά παρατράγουδα καθώς το πρώην μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής και πρώην πρόεδρος κ. Σάββας Ποιμενίδης καταγγέλλει ως παράνομη την διαδικασία και ζητά εκ νέου εκλογές.

Σε επιστολή του αναφέρει:

«Παρα – εκλογές στο Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων

Την Κυριακή 15/5/2016 συνήλθε η, από αναβολής, Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων και θα επακολουθούσαν οι αρχαιρεσίες. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου (άρθρο 23, παραγ. 3) μετά τον απολογισμό του Δ.Σ. έπρεπε αυτό να αποχωρήσει και η εκλεγμένη Εξελεγκτική Επιτροπή να παρουσιάσει τα διοικητικά και οικονομικά του Συλλόγου. Κάτι τέτοιο δεν επέτρεψε να συμβεί η κ. πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ, αφού δεν συγκάλεσε ποτέ, ως όφειλε, την Ε.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 23, παράγραφος 4 του Καταστατικού.

Οι υποψήφιοι για το νέο συμβούλιο ζήτησαν την κατάσταση με τα ταμιακώς εντάξει μέλη και πάλι το απερχόμενο ΔΣ αρνήθηκε να τους δώσει την οποιανδήποτε διευκόλυνση.

Επειδή η συμπεριφορά του απερχόμενου συμβουλίου καταστρατήγησε το βασικό άρθρο 3 του καταστατικού, περί «πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης των μελών» πέντε (5) από τους υποψηφίους του κοινού συνδυασμού, με γραπτή τους δήλωση, αποχώρησαν από τις εκλογές. Παρόλα αυτά όμως τα ονόματά τους δεν διεγράφησαν από το κοινό ψηφοδέλτιο.

Τέλος, σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 10, παράγ. 1) στον κατατεθέντα συνδυασμό υπήρχε παράνομα και το όνομα μιας υποψηφίου μη Μικρασιάτισας.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώ ότι οι παρατύπως διενεργηθείσες εκλογές πρέπει να ακυρωθούν, να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για τον διαχειριστικό έλεγχο και να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές.

Σάββας Ποιμενίδης

Μέλος της απερχόμενης Ε.Ε»

Αναφορικά με τις εκλογές δεκάδες  ήταν τα μέλη που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης που θα έχει διετή θητεία.

13230714_10207746104745193_625644263_o

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εκλέγονται στο νέο ΔΣ

Κοντοπούλου Βασιλική, Μαουσίδου Στεφανία,  Κοντοπούλου Μακρίνα, Τζούρας Θεόδωρος, Κοντοπούλου Ευαγγελία, Κουτσοπούλου  Χριστίνα Τσούλη Ασημούλα.

Στην εξελεκτική επιτροπή εκλέγονται οι :Τρελόπουλος Γιώργος, Γκιουλέκα Ελισάβετ Τσελεπίδη Μαρία

Σε απάντηση των όσων αναφέρει ο κ. Ποιμένιδης το ΔΣ σχολίασε λακωνικά:

«υπενθυμίζετε ότι όποιος έχει έννομο συμφέρον δύναται να απευθυνθεί αρμοδίως»

Το νέο ΔΣ εντός των ήμερων θα συνεδριάσει και θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων υπήρξε πάντα ενεργός και δραστήριος από την αρχή της δημιουργίας του. Είναι και παραμείνει όσον αφορά τις δραστηριότητες του ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της επαρχίας μας.

Το απερχόμενο ΔΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσήλθαν και συμμετείχαν στην διαδικασία των εκλογών.

13234753_10207746104905197_915064939_o