Πάει για Ιούνιο το τσεκ όσων ήταν στον έλεγχο

«Οι πληρωμές που εκκρεμούν για τους παραγωγούς που είναι σε έλεγχο θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με τις πληρωμές των ενισχύσεων στους αγρότες.

Ο Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου αναπτύσσοντας την ερώτηση του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει  με τις πληρωμές των ενισχύσεων στους αγρότες, σημείωσε μια σειρά λαθών και παραλείψεων που οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς και συγκεκριμένα  αναφέρθηκε:

-Στις μεγάλες περικοπές των ενισχύσεων

-Στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι νέοι αγρότες, οι οποίοι αδικήθηκαν από την κατανομή δικαιωμάτων

-Στα προβλήματα με τις μεταβιβάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται τελείως τα δικαιώματα.

-Στις πληρωμές που εκκρεμούν για τους παραγωγούς που είναι σε έλεγχο για τους οποίους  ζήτησε την άμεση πληρωμή τους,

-Στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το γάλα και το κρέας, που δίνεται στους κτηνοτρόφους

-Στην πληρωμή των ενισχύσεων , που προβλέπονται από τη Νέα ΚΑΠ,  για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας

-Στη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από τους αγρότες  που δεν έλαβαν καθόλου ενισχύσεις ή έλαβαν μειωμένες ενισχύσεις λόγω λαθών στην κατανομή των οριστικών δικαιωμάτων

-Στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και στην ολιγωρία της Κυβέρνησης που με την αδράνεια της αφήνει αναξιοποίητα 6 δις.

-Στην ανάγκη παράτασης της προθεσμίας εμπρόθεσμης υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2016

Ο υπουργός, κατά την προσφιλή του τακτική, απέφυγε να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Αναφέρθηκε γενικά και αόριστα στην ανάγκη να διορθωθούν αδικίες για τους νέους αγρότες ενόψει και της αναθεώρησης το 2017, ενώ ισχυρίστηκε, χωρίς να διευκρινίσει, ότι ορισμένες ενστάσεις επί των οριστικών δικαιωμάτων γίνονται δεκτές. Σε ότι αφορά τις πληρωμές όσων ήταν σε έλεγχο δεσμεύτηκε πως θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνη. Για την παράταση της προθεσμίας εμπρόθεσμης υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης αυτή γίνεται η 15η Ιουνίου.

Πηγή: www.agronews.gr/

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!