Ο Δήμος Φαρσάλων θα τιμήσει τον Παναγιώτη Κυζερίδη

Ο Δήμος Φαρσάλων, για να τιμήσει τον σημαντικό ακαδημαϊκό, καθηγητή και διπλωμάτη Dr. Παναγιώτη Κυζερίδη διοργανώνει, κατά το διήμερο 17 – 18 Σεπτεμβρίου 2016, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, θα πραγματοποιηθεί διεθνής συνάντηση ακαδημαϊκών, διπλωματών και επιστημόνων, οι οποίοι θα αναπτύξουν σειρά θεμάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή και διπλωματική σταδιοδρομία του Dr. Παναγιώτη Κυζερίδη, στην ευρεία πολιτιστική του δράση ως Διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου σε διάφορες χώρες, αλλά και στην ξεχωριστή ιστορία του «Κονακιού Κυζερίδη» στο Πολυνέρι Φαρσάλων, ένα κτήριο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Κατά τις εργασίες της συνάντησης αυτής ο Δήμαρχος Φαρσάλων θα αναγορεύσει τον Dr. Παναγιώτη Κυζερίδη σε επίτιμο Δημότη Φαρσάλων.

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα δοθεί μεγάλη δεξίωση στον κήπο του κονακιού, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ίδρυση του «Ιδρύματος Παναγιώτη Κυζερίδη για τον πολιτισμό και τις τέχνες» με έδρα το συγκεκριμένο μνημείο.

Κυζερίδης Καραχάλιος 2

Επιπλέον, την ίδια ημέρα θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας κεντρικού δρόμου του Πολυνερίου, που θα ονομαστεί «οδός Παναγιώτη Κυζερίδη».

Στις εκδηλώσεις θα προσκληθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο δεύτερος τη τάξει του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ.κ. Κωνσταντίνος, αμφότεροι στενοί φίλοι και παλαιοί συμφοιτητές του Dr. Παναγιώτη Κυζερίδη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έχει προσωπικές σχέσεις με τον Παναγιώτη Κυζερίδη.

Κυζερίδης Καραχάλιος 1

Θα παραστούν ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Νορβηγία, διπλωμάτες και ειδικοί επιστήμονες.

Οι προαναφερθείσες πανηγυρικές εκδηλώσεις τιμής, ο χαρακτήρας και η μορφή τους, οριστικοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, σε συνάντηση του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου με τον Παναγιώτη Κυζερίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Κονάκι του Πολυνερίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: ο Θάνος Σκόδρας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και συγγενής του Παναγιώτη Κυζερίδη, οι ανηψιές του Όλγα Κυζερίδη και Γιούλη Γιοβρή, η ειδική συνεργάτις του Δημάρχου Βάσω Νούλα, αλλά και οι μηχανικοί Τάσος Μαντέλος και Ανθή Τσιτσά, που προΐστανται των εργασιών, ευρείας κλίμακας, συντήρησης και αποκατάστασης των βοηθητικών κτηρίων και των αποθηκών του Κονακιού, οι οποίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη και αναμένεται να αποτελέσουν, μαζί με το κεντρικό κτήριο ως βάση του υπό σύσταση Ιδρύματος Παναγιώτη Κυζερίδη.

Ο Δήμαρχος πρόσφερε αντίτυπα του λευκώματος “Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα”.

Πηγή: farsala.gr