12η Μάη Παγκόσμια μέρα Νοσηλευτών/τριων

Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών, εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών. Η ημέρα αυτή, θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών/τριών σε κάθε κοινωνία.

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Γιορτάζουν στης 12 Μαΐου όλοι οι Νοσηλευτές , μια μερίδα εργαζομένων στο Νοσοκομείο,οι στυλοβάτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας έτσι και σήμερα το μεσημέρι εορτάστηκε η μέρα στο Κέντρο Υγεία Φαρσάλων

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΥ Νομού Λάρισας αναφέρει τα εξής:

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στα ΚΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ  με αφορμή τον φετινό  εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ως ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής θέλει να εκθειάσει και να επαινέσει τον Αλτρουισμό & την Αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά οι Νοσηλεύτριες/τες των Κέντρων Υγείας για την αντιμετώπιση των περιστατικών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς του συμπολίτες μας κάτω από τις ποιο δυσμενείς συνθήκες στην 31χρονη λειτουργία των Κέντρων Υγείας .

Θα ήταν γιορτή:

  • ΑΝ η υποχρηματοδότηση και η τεράστια έλλειψη υλικών δεν δυσχέραιναν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά  οι νοσηλεύτριες/τες.
  • ΑΝ εργαζόταν σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον χωρίς να κινδυνεύει καθημερινά σωματική τους ακεραιότητα από παραβατικές  συμπεριφορές λόγω της παντελούς έλλειψης φύλαξης .
  • ΑΝ στις νοσηλεύτριες/τες που εργάζονται τις Κυριακές – Αργίες – Νυχτερινά τους καταβαλλόταν έγκαιρα οι προσθετές αυτές αμοιβές . Εχουν απλήρωτοι πέραν του 7 μήνου
  • Πιστεύουμε ότι Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας .
  • ΣυνεχίΖουμε τον αγώνα με την Κοινωνία για την Κοινωνία για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ – ΠΟΙΟΤΙΚΟ – ΚΑΘΟΛΙΚΑ προσβάσιμο σύστημα Π Φ Υ .
  • Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του ΕΣΥ & των Κέντρων Υγείας της μεγαλύτερης Κοινωνικής Κατάκτησης της Μεταπολίτευσης  .

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΡΙΣΙΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ