«Δουλειά και εξέλιξη είναι το μυστικό»

Του Άλκη Σούρλα

Όταν πάνω σε κάτι που αγαπάς δουλέψεις με πίστη υπομονή και σωστά δουλεμένο πλάνο σπάνιες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να αποτύχεις.

Αυτό ισχύει στον απόλυτο βαθμό για την φετινή σεζόν της Ακαδημίας Φαρσάλων. Οι «πιτσιρικάδες» κατάφεραν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Β ΕΠΣΛ κατηγορία ως πρωταθλητές και να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι ακόμη οι παρέες γράφουν «Ιστορία».

Εμείς μιλήσαμε με τον «πρωτεργάτη» του φετινού «μίνι – θαύματος» τον προπονητή αυτής της ομάδας και προσπαθήσαμε να μάθουμε ποια ήταν η «μαγική συνταγή» της επιτυχίας.

ΦΙΕΣΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ-0025

Ο λόγος στον Αρίστο Παπαγεωργίου.

Πως μπορεί να εξηγηθεί με λίγα λόγια το φετινό «φαινόμενο» Ακαδημία Φαρσάλων;

«Λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι η φετινή σεζόν θα κλείσει με αυτόν τον τρόπο. Εμείς από την αρχή προσπαθήσαμε με πολύ δουλεία και προσπάθεια να αλλάξουμε τον τρόπο φιλοσοφίας και σκέψης και να μπολιάσουμε σε αυτή την ομάδα το ότι πρωτίστως θα πρέπει να είναι «οικογένεια».  Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ καθώς εκτός της ομάδος είχαν και άλλες δραστηριότητες (σ.σ φροντιστήρια κλπ) καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι ακόμη μαθητές.

Με σκληρή δουλειά και θέληση φτάσαμε στον στόχο μας.»

ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ-0076

Πως φαντάζεσαι την «επόμενη ημέρα» στην Β ΕΠΣΛ κατηγορία πλέον;

«Ως πρώτο στόχο που έχουμε είναι να δείξουμε μια ακόμη καλύτερη εικόνα, να αποδώσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, καθώς το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι μπάλα.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κύριος σκοπός της οποιασδήποτε Ακαδημίας είναι να καταφέρει να αναδείξει και ποδοσφαιριστές ώστε αν έχουν τα φόντα και τις προϋποθέσεις να κάνουν το παραπάνω «βήμα» και αυτό δεν έχει να κάνει σε ποια κατηγορία αγωνίζεται η Ακαδημία.

«Κύριος στόχος είναι η ομάδα να καταφέρει να κάνει μια καλή πορεία και μέσω δουλειάς από όλους να καταφέρνει να ξεπερνάει το «ταβάνι» της κάθε φορά.

ΔΙΛΟΦΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-0015

Η μετάβαση από παίκτης σε προπονητής πως σου φάνηκε, τι «γεύση» σου αφήνει;

«Η προπονητική ήταν ένα όνειρο που είχα εδώ και πολλά χρόνια και όλο αυτό «φούντωσε» από την στιγμή που πήγα στην σχολή του ΤΕΦΑ και μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω εκ των έσω την προπονητική στο ποδόσφαιρο έχοντας πολύ καλούς καθηγητές.

Βέβαια είναι πολύ διαφορετικό να το ζεις στην σχολή από το να βρίσκεσαι σε μια ομάδα και να το βιώνεις καθημερινά

Όμως η εξέλιξη είναι κάτι που μου αρέσει και ευελπιστώ να καταφέρω μέσω των γνώσεων και των συνθηκών να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο».

«Και οι δυο ρόλοι έχουν βαθμούς δυσκολίας όταν θέλεις να δουλέψεις σωστά και να εξελιχθείς πάνω σε αυτό με το οποίο ασχολείσαι.

Ο προπονητής αντιμετωπίζει άλλου είδους δυσκολίες καθώς σχεδόν όλα περνάν από το δικό του «χέρι» και έχει να «αποκωδικοποιήσει» πολλών ειδών προσωπικότητες καταστάσεις κλπ.

Όμως και ο ποδοσφαιριστής έχει να αντιμετωπίσει τις δικές του δυσκολίες καθώς το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και θα πρέπει όλοι να βοηθάνε και να συμβάλουν τα μέγιστα για το συνολικό καλό της ομάδος.»

Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Ακαδημία Φαρσάλων αλλά και προσωπικά στον κόουτς Αρίστο Παπαγεωργίου.