Η μικρή Μαρία έγινε 7 χρονών

Η μικρή Μαρία με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια που απασχόλησε το πανελλήνιο όταν εντοπίστηκε πριν από τρία χρόνια σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, είναι σήμερα επτά χρόνων.

Όπως σημειώνει η Λένα Κισσσάβου στην «Ελευθερία», η μικρή δεν ζει με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των Ρομά που παρουσιάστηκαν ως γονείς της. «Έχει άλλα 300 «αδέλφια» στα σπίτια φιλοξενίας παιδιών του «Χαμόγελου του Παιδιού», σε άγνωστη τοποθεσία στην Ελλάδα.

Το Πρωτοδικείο Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό και αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν σαν γονείς του παιδιού, ενώ παράλληλα απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι. Τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση της αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων, για την κατάσταση που βρέθηκε η Μαρία, να ζει χωρίς τους βιολογικούς της γονείς, σε καταυλισμό Ρομά στην Ελλάδα, «έκλεισε». Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, για την πράξη αρπαγής ανηλίκου, το ζευγάρι Ρομά που παρουσιάστηκαν ως γονείς της, με τους οποίους μάλιστα ζούσε μέχρι τότε η μικρή Μαρία, ενώ τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!