Στη Θεσσαλία 11 ειδικοί Γάλλοι bartenders

BarEngage, ονομάζεται το project που θα φέρνει στις Θεσσαλικές πόλεις 11 γνωστούς Γάλλους bartenders από το Παρίσι το οποίο αρχίζει σήμερα Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, σε συνεργασία με τον Λαρισαίο bartender, Άρη Μακρή, που εργάζεται σε ένα από τα γνωστά cocktail bars του Παρισιού και τη σημαντική συνεισφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Ως στόχο έχει τη δημιουργία ενός νέου θεσμού που θα συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού, γαστρονομικού, τουριστικού χαρακτήρα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, ζητούμενο είναι η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και γνώσης σε συναφείς τομείς, καθώς και η καλλιέργεια διμερών σχέσεων συνεργασίας σε τουριστικό και εμπορικό επίπεδο.
Οι Παριζιάνοι bartenders είναι οι: Kelly Ballett (Lulu white), Guillaume (Sherry Butt), Sullivan Doh (Le syndicat), Jenifer Foulard (Le Mary Celeste), Sebastien Gans (Candelaria), Guillaume Dirty Dick), Maxime Potfer (Experimental cocktail club), Remy Savage (Little red door), Christophe Sichanh / Titi Thierry (Le Calbar), Mido Ahmed Yahi (Cafe Moderne), Romain Krot.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, θα παρακολουθήσουν σύμφωνα με τους διοργανωτές τη διαδικασία τυροκόμησης φέτας και άλλων παραδοσιακών τυριών της Θεσσαλίας στο τυροκομείο Τέμπη, θα γνωρίσουν ελληνικές οινικές ποικιλίες, βιολογικής καλλιέργειας στο Οινοποιείο Ντούγκου στην Ιτέα Λάρισας, στην περιοχή των Τεμπών, όπως επίσης και τα φημισμένα και πολυβραβευμένα σε Ελλάδα και εξωτερικό κρασιά που παράγονται στις πλαγιές του Ολύμπου, στο χωριό Κρανιά από την οικογένεια Κατσαρού.

Η δεύτερη ημέρα της ξενάγησης στους θησαυρούς της θεσσαλικής γης περιλαμβάνει επίσκεψη στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στην πρώτη μικροζυθοποιία που λειτουργεί στην περιοχή, με την επωνυμία Στίλβη, αλλά και γευστικές δοκιμές παραδοσιακών και όχι μόνο αλλαντικών στην Αλλαντοποιία Τσιανάβα στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Μετά από μια στάση στα εντυπωσιακά κρεμαστά μοναστήρια των Μετεώρων, η γευστική “περιπέτεια” θα ολοκληρωθεί στο πρότυπο Κτήμα Θεόπετρα της οικογένειας Τσιλιλή, που παράγει αποστάγματα και οίνους στη σκιά των επιβλητικών βράχων. Φυσικά, στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται ξεναγήσεις στη Λάρισα, όπου θα διαμένουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της πόλης, να θαυμάσουν μια από τις πιο πλούσιες συλλογές έργων φιλοτεχνημένων από σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα αλλά και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι επαγγελματίες θα κάνουν guest εμφανίσεις πίσω από την μπάρα των καταστημάτων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Τέλος, κατά την τελευταία ημέρα παραμονής τους στην πόλη θα δώσουν ένα workshop/σεμινάριο ο καθένας ,που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες και το οποίο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ανθρώπων του χώρου και εκτός Λάρισας.

Τα ονόματα των καταστημάτων είναι: Κλίμαξ, Μεζέν, Πόρτεγο, Barbarum, Barley, Epicure 5, Kubrick Pure Social Club, Papakiriazi 42, S’ il vous plait, The Trap Athens ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης υπογράφει η Kintsugi Project.