«Υπάλληλοι» της ΔΕΗ «αλλάζουν τα φώτα» ηλικιωμένων

Μια 80χρονη από το Δαμάσι Τυρνάβου έπεσε αυτή τη φορά, θύμα απατεώνων που συστήνονται ως «υπάλληλοι» της ΔΕΗ επιτυγχάνοντας, αρκετά συχνά, να αποσπούν χρηματικά ποσά, ενίοτε και χρυσαφικά. Οι απατεώνες, άλλοτε ως «υπάλληλοι» της ΔΕΗ και άλλοτε ως «λογιστές», αναζητούν τόσο στη Λάρισα όσο και σε κοινότητες τα υποψήφια θύματά τους, στοχεύοντας κυρίως σε ηλικιωμένους ποντάροντας στα μειωμένα αντανακλαστικά τους.

Πρόσφατα εξαπάτησαν ηλικιωμένους σε Λάρισα και Φάρσαλα παριστάνοντας τους λογιστές συγγενικών τους προσώπων και για δήθεν οφειλές σε Οικονομικές Υπηρεσίες απέσπασαν χρηματικά ποσά. Σε διάφορες κοινότητες του νομού, οι απατεώνες – άγνωστο αν πρόκειται για τους ίδιους – συστήνονται συνήθως ως «υπάλληλοι» της ΔΕΗ. Με το πρόσχημα της βλάβης, είτε στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είτε στον οικιακό μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, επιτυγχάνουν να εισέλθουν στα σπίτια των ηλικιωμένων και να κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά.

Έτσι έγινε και χθες, πριν το μεσημέρι, στο Δαμάσι Τυρνάβου όπου δύο άγνωστοι άνδρες έφθασαν με αυτοκίνητο στο σπίτι της 80χρονης γυναίκας. Ο ένας εκ των δύο, 40 ετών σύμφωνα με μαρτυρίες, πλησίασε την 80χρονη και συστηνόμενος ως «υπάλληλος» της ΔΕΗ, της είπε ότι θα κάνουν εργασίες στον μετρητή («ρολόι») για την «αποκατάσταση της βλάβης».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο απατεώνας τόνισε στην 80χρονη ότι πρόκειται για «επικίνδυνες εργασίες» και την παρακάλεσε να «βγάλει έξω από το σπίτι ό,τι πολύτιμο έχει», όπως χρήματα και χρυσαφικά για παράδειγμα, για «να μην καταστραφούν από το ρεύμα».

Έτσι και έπραξε η ανυποψίαστη 80χρονη, η οποία πείσθηκε και έβγαλε στη αυλή τους σπιτιού της, το πορτοφόλι της που περιείχε περί τα 850 ευρώ και ελάχιστα χρυσαφικά. Χρήματα που είχε λάβει προ λίγων ημερών από την καταβολή των συντάξεων, τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 80χρονη άφησε το πορτοφόλι στο τραπέζι με τον υποτιθέμενο υπάλληλο, «αποκαθιστώντας» τη βλάβη, φεύγοντας να παίρνει μαζί του και τα χρήματα των δύο συνταξιούχων του ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται πως, πρόσφατη σχετικά, έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας είχε καταλήξει στον εντοπισμό 31χρονου Λαρισαίου ο οποίος, μετά την ίδια μέθοδο, από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2015 είχε καταφέρει να μπει στα σπίτια τουλάχιστον έξι ηλικιωμένων Λαρισαίων και να τους κλέψει, συνολικά περί τις 5.000 ευρώ, κοσμήματα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Β.Κ.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"