Πολλοί τα πήραν λίγοι τα “επιασαν” τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης

Μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρµα του οργανισµού πληρωµών και στο σύνολο των λογιστικών κινήσεων από τα ΑΤΜ’s κατάφεραν οι περισσότεροι αγρότες να δουν τελικά το σύνολο των χρηµάτων που δικαιούνταν -αν και απείχε από αυτά που περίµεναν- από την πληρωµή της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ύψους 713,6 εκατ. ευρώ.

Από το απόγευµα της Μεγάλης ∆ευτέρας άρχισαν οι πιστώσεις των λογαριασµών σε 1.255.990 παραγωγούς, και µάλιστα µε κάποια καθυστέρηση αφού χρειάστηκε χρόνο ο ΕΛΓΑ προκειµένου να παραδώσει τις δισκέτες του στην τράπεζα µε την παρακράτηση µέρους των ενισχύσεων που αφορούσαν τις εισφορές των παραγωγών. Μετά τον ΕΛΓΑ, «χέρι» έβαλαν δηµόσιο, ταµεία και εφορίες, καλύπτοντας µε συµψηφισµούς τις οφειλές που υπήρχαν από τους αγρότες.

Όπως όλα έδειξαν, η «βιασύνη» των αρµοδίων να καταστεί δυνατή η πίστωση των λογαριασµών ως το απόγευµα της Μ. ∆ευτέρας ήταν τελικά για να πάρει οικονοµική ανάσα το δηµόσιο και τα ταµεία και όχι για να αναζωογονηθούν οι αγρότες, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη το τελευταίο διάστηµα. Άλλωστε, η όλη διαδικασία ήταν τόσο αυτοµατοποιηµένη, που µέσα σε λίγη ώρα µπήκαν τα χρήµατα στους λογαριασµούς και αµέσως µετά βγήκαν µέσω των συµψηφισµών, για να καλύψουν όλες τις οφειλές των αγροτών απέναντι στο κράτος.

Πηγή: agronews.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!