Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα Τρίκαλα

Πριν την ποδηλατάδα στα μουσεία και τα αξιοθέτα των Τρικάλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης προχώρησε σε δηλώσεiς σtoυς εκπροσώπους των ΜΜΕ. Συγεκριμένα, ανέφερε από το Δημαρχείο Τρικκαίων:

«Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή είπε πως ένα πολύ μεγάλο βάρος της ανόρθωσης της χώρας είναι στις πλάτες των Δημάρχων. Εάν δεν καταφέρουν οι Δήμαρχοι να δώσουν μια ζωή στις πόλεις, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει στην Αθήνα. Θα πρέπει να αναπτυχθεί η περιφέρεια. Επιμένω πως αυτό είναι έργο των δημοτικών αρχών, των συμβουλίων, των αντιδημάρχων, των δημάρχων». Και συνέχισε: «πιστεύω στους Δήμους και τολμηρά προτείνουμε να ενισχυθούν οι Δήμοι της χώρας. Μιλώ για τους Δήμους συγκεκριμένα. Οι Περιφέρειες έχουν άλλο ρόλο. Οι Δήμοι είναι αυτοί που θα πρέπει να ενισχυθούν, αν θέλουμε κάποια στιγμή να υπάρξει μια χώρα σε ανάπτυξη».

pp1

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε τον κ. Θεοδωράκη και σημείωσε ότι είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που επισκέπτεται τον Δήμο και τα Τρίκαλα. Και συνέχισε: «Τον Σταύρο τον παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια και δύσκολα θα βρω πράγματα στα οποία διαφωνώ μαζί του. Σήμερα, θέλω να του δείξω τα Τρίκαλα, μια πόλη στην οποία προσπαθούμε για πολλά πράγματα. Για την προσπάθεια αυτή βραβευτήκαμε πρόσφατα, για την εβδομάδα κινητικότητας. Προφανώς δεν τα έχουμε φτιάξει όλα τέλεια και έχουμε δρόμο μπροστά μας, σε θέματα προσβασιμότητας, προσπελασιμότητας για το ποδήλατο. Ωστόσο, η διάθεσή μας να αλλάξουμε τα πράγματα φαίνεται. Θα περπατήσουμε στα Τρίκαλα μαζί, θα του δείξουμε τις προσπάθειες που κάνουμε, θα πάμε στο ποτάμι, «το Ποτάμι στο ποτάμι», στο Ληθαίο, όπου πριν δυο μέρες βάλαμε και τις πρώτες βάρκες. Λιμεναρχείο Τρικάλων θα κάνουμε! Θα πάμε και στο έργο των παλιών φυλακών, εκεί που φτιάχνουμε πλέον το Μουσείο Τσιτσάνη». Κατέληξε, δε, τονίζοντας: Θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κ. Θεοδωράκη το πλάνο μας για την ανάπτυξη στην περιοχή. Διότι, καλά είναι όλα αυτά τα μικρά έργα, αλλά, έχουμε ένα σκοπό. Να φέρουμε κόσμο πίσω στην επαρχία. Το θέμα είναι πως μπορεί αυτός ο κόσμος να απασχοληθεί με καινούρια πράγματα. Αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σήμερα».