Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Στουπής, επικαλούμενος αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

«Για λόγους ανυπέρβλητους, αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς, είχα διατυπώσει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρωθυπουργό της χώρας αίτημα αντικατάστασης από την θέση του Γενικού Γραμματέα εδώ και σαράντα μέρες. Οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία της επιλογής μου αυτής δεν έχει ουδεμία βάση», αναφέρει ο κ. Στουπής σε σχετική του δήλωση.

«Πιστεύω απόλυτα», συνεχίζει, «στη μακροημέρευση της κυβέρνησής μας και σε θετικά αποτελέσματα των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει. Ευελπιστώ σε επόμενη φάση να έχουν εκλείψει οι αιτίες των προβλημάτων που με απασχολούν και να ξανασυμμετάσχω ενεργά και ανεξαρτήτου θέσεως στην συλλογική μας προσπάθεια».

Ο κ. Στουπής ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης –«φίλο του από τα παλιά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτήρισε απώλεια την αποχώρηση του κ. Στουπή από τη θέση του γενικού Γραμματέα, σημειώνοντας ότι εργάστηκε «σκληρά και κυρίως αποτελεσματικά».

«Αλλά από εδώ και πέρα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αποστόλου, «προσβλέπω στη συμβολή του, έστω και άτυπα. Δε θα σταματήσουμε να συνεργαζόμαστε. Άλλωστε με το Νίκο Στουπή με συνδέουν πολιτικοί αλλά και προσωπικοί δεσμοί και είμαι βέβαιος ότι θα μας δοθούν και στο μέλλον πολλές ευκαιρίες κοινών αγώνων».