Στον “αέρα” έκτακτα μέτρα και Eurogroup

Στη κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, με τον χρόνο να πιέζει επικίνδυνα, καθώς για να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για τη Μεγάλη Πέμπτη Eurogroup θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία απόψε ή το αργότερο το πρωί, ώστε να δοθεί χρόνος για την προπαρασκευαστική διαδικασία του Euro Working Group.

Η απόφαση για το εάν θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα θα ληφθεί αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι απόφαση για τα νέα μέτρα δεν έχει ακόμη ληφθεί.

«Δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν η σύγκληση του Eurogroup» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και παρέπεμψε κι εκείνος στον Ντάισελμπλουμ. Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι εν εξελίξει συζητήσεις αφορούν αφενός, τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου, το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων.

«Δεν γνωρίζω αν θα συναντηθούν την Πέμπτη. Ακόμα εργαζόμαστε για αυτό», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το Βερολίνο.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχολίασε ότι η Αθήνα θα αποκτήσει σύντομα πρόσβαση σε «φθηνή» χρηματοδότηση, μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.

 

Πηγή: www.antenna.gr/news