Ο καιρός της Μ. Τετάρτης

Γενικά αίθριος θα είναι τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα βόρεια ορεινά. Στα νότια οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 28/4/2016

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από αραιές νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.