“Μαζεύει” “ τα αποθεματικά η κυβέρνηση

Σε «σαφάρι» για την εξεύρεση ρευστότητας φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση, καθώς η πολύμηνη διαπραγμάτευση έχει αδειάσει τα κρατικά ταμεία. Έτσι, καταφεύγει εκ νέου στα αποθεματικά των δημόσιων φορέων, αλλά και της Βουλής.

Οι δημόσιοι φορείς καλούνται να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καλυφθούν βασικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ήδη στα ταμεία της Τραπέζης της Ελλάδος έχει καταλήξει ένα μεγάλο μέρος των αποθεματικών των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ (μεταφέρθηκαν ήδη 100 εκατ. ευρώ) και σύντομα του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις δικές τους υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ζήτησε να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρός της, Νίκος Βούτσης, συμφώνησε να παραδώσει ταμειακά διαθέσιμα που ανέρχονται σε 67 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής, η σχετική απόφαση «είναι προς το συμφέρον της Βουλής και του Δημοσίου».

Πηγή: antenna.gr/news

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!