Παγκόσμιο σοκ για τον αιφνίδιο θάνατο του Prince

Ο καλλιτέχνης που άλλαξε τα δεδομένα στη μουσική κατά τη δεκαετία του ‘80 με τραγούδια όπως το “Kiss” και το “Purple Rain” και αψήφησε τη μουσική βιομηχανία αγωνιζόμενος για τη δημιουργική ελευθερία, πέθανε την Πέμπτη.

Ο Prince βρέθηκε νεκρός, στα 57 του χρόνια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο ασανσέρ των Paisley Park Studios, στη Μινεσότα, όπου διέμενε και ηχογραφούσε τα τραγούδια του για χρόνια.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο ύστερα από κλήση που δέχθηκαν οι αρχές. Νοσηλευτές προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά ήταν ήδη αργά. Ο Prince είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μισή ώρα πριν, όπως επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.

“Φως” στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Ο διάσημος καλλιτέχνης, πάντως, είχε νοσηλευτεί πριν από έξι μέρες με συμπτώματα γρίπης. Μάλιστα, είχε αισθανθεί αδιαθεσία κατά τη διάρκεια μίας πτήσης τους, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ιλινόις. Τότε, ο Prince νοσηλεύτηκε για μία ημέρα και πήρε εξιτήριο για να συνεχίσει τις εμφανίσεις του.

Πηγή: http://www.antenna.gr/news