Δενδροφύτευση και καθαρισμός από τους Φαρσαλινούς – «Let’s do it Greece»

Σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, εθελοντές σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη τη χώρα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece. Με σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», εκατοντάδες φορείς μοιράστηκαν το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας και πραγματοποίησαν οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. Ανάμεσά τους εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, το Σώμα Ελλήνων Προκόπων, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες, Δήμοι και εκατοντάδες σχολεία και φορείς από κάθε γωνιά της χώρας.

Με σύνθημα «Let’s do it Greece» οι Φαρσαλινοί καθάρισαν σήμερα το Δημοτικό Άλσος δίνοντας το μήνυμα για καθαρό περιβάλλον στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή στο βουνό μας έγινε δενδροφύτευση 800 δένδρων μια δράση ενταγμένη στα πλαίσια του Lets do it (παγκόσμια περιβαλλοντική δράση) στην οποία ο Δήμος μας συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά, το ραντεβού ήταν στην δυτική είσοδο 11 το πρωί.

Φαρσαλινοί όλων των ηλικιών χωρίστηκαν σε ομάδες και υπό την καθοδήγηση γεωπόνων και δασολόγων έσκαψαν, δενδροφύτευσαν και πότισαν τα μικρά δέντρα. Επίσης πραγματοποιήθηκε και καθαρισμός από διάφορα σκουπίδια.

Παρών στην δεντροφύτευση ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αριστομένης Καραχάλιος ο οποίος είχε ενεργό ρόλο καθώς και πολλοί σύλλογοι , εθελοντές και πλήθος κόσμου. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Δέσποινα Συροπούλου. Με μεγάλη χαρά παρατηρήσαμε πολλούς γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στην σημερινή δράση.

Για την εκπλήρωση της δράσης σημαντική ήταν η συμβολή του Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αναστάσιου Λιαπή, της ειδικής συνεργάτιδας του Δημάρχου Ηλέκτρας Θελούρα οι οποίοι εκπόνησαν τη μελέτη, των γεωπόνων του Δήμου Βούλας Καλφούντζου και Ελένης Ευαγγελοπούλου καθώς και των εθελοντών Άκη Τριανταφύλλου γεωπόνου και Βαγγέλη Αλεξίου δασολόγου για την οριοθέτηση των αξόνων. Της υπηρεσίας πρασίνου και του εργατικού προσωπικού του Δήμου, όπως και του φαρμακοποιού Δημήτρη Δαμιανού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον δασάρχη Λάρισας Γκάτσικο Αστέριο για την παραχώρηση των δέντρων.

Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Ταστεμίρογλου και Γιώργος Αρσενόπουλος, η πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Βάϊα Παύλου και το μέλος Γιώργος Βαγγελός.

Συμμετείχαν: ο εμπορικός σύλλογος, οι Ενεργοί Πολίτες, ο σύλλογος τρίτεκνων και ο σύλλογος πολύτεκνων, οι Πρόσκοποι, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, η φιλαρμονική, η ιεραποστολή,  ο Αχιλλέας Φαρσάλων, η Αναγέννηση Φαρσάλων, ο Γυμναστικός σύλλογος, ο Αθλητικός σύλλογος Φαρσάλων, ο σύλλογος Ηπειρωτών, η χορωδία, ο Αιμοδοτικός σύλλογος, ο σύλλογος ντόπιων, η Ακαδημία Αχιλλέα, η Ακαδημία Αναγέννησης, ο Ολυμπιακός Αμπελειάς, ο σύλλογος Μικρασιατών, ο σύλλογος γυναικών Βαμβακούς, το φροντιστήριο αγγλικών Ρίτας Μπαϊράμογλου και το φροντιστήριο Αγγλικών Νίκης Τσιώρα, μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης και πολίτες.

LETS DO IT FARSALA-0040

LETS DO IT FARSALA-0031

lets do it-0033

LETS DO IT FARSALA-0057

LETS DO IT FARSALA-0053

LETS DO IT FARSALA-0064

LETS DO IT FARSALA-0067

LETS DO IT FARSALA-0087

LETS DO IT FARSALA-0125

LETS DO IT FARSALA-0134

LETS DO IT FARSALA-0166

LETS DO IT FARSALA-0171

LETS DO IT FARSALA-0187

LETS DO IT FARSALA-0211

LETS DO IT FARSALA-0234

LETS DO IT FARSALA-0237

LETS DO IT FARSALA-0222