Επίθεση από αγέλη σκύλων σε 77χρονο

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ένας 77χρονος ο οποίος νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη σκύλων την ώρα που πήγαινε στο χωράφι του που βρίσκεται στα όρια της πόλης του Τυρνάβου δεξιά του Προφήτη Ηλία.

Αρχικά ο 77χρονος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Τυρνάβου με τραύματα κυρίως στο πρόσωπο, αλλά και σε όλο του το σώμα από δαγκώματα των σκύλων και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης εκτιμήθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και θα παραμείνει για μέρες αφού θα πρέπει να του χορηγηθεί ενδοφλέβια θεραπεία.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά αν πρόκειται για αγέλη αδέσποτων ζώων ή για ζώα που ανήκουν σε σπίτια ή κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, ενώ το τραγικό συμβάν φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την αναγκαιότητα υλοποίησης πολιτικής για τα αδέσποτα από την πλευρά του δήμου που δυστυχώς παρακολουθεί ως θεατής το πρόβλημα.

Μέχρι σήμερα και ενώ θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για τον εμβολιασμό, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων, δεν έγινε απολύτως τίποτα, ενώ ακόμη και το πρόγραμμα για το τάισμα των αδέσποτων στις παρυφές των πόλεων ώστε να είναι ήρεμα και να μένουν μακριά από κατοικημένες περιοχές παραμένει στα χαρτιά.

Το απόλυτο μηδέν από την πλευρά των αρμόδιων για τα αδέσποτα και δυστυχώς πάντα την πληρώνουν είτε οι άνθρωποι είτε και τα ίδια τα ζώα.

Πηγή: www.paidis.com