Η ΔΑΚΕ Λάρισας καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση νηπιαγωγείων

Η Δ.Α.Κ.Ε. /Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας σε ανακοίνωση της σχετικά με τις καταργήσεις των νηπιαγωγείων αναφέρει τα εξής:

«Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Λάρισας  καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η οποία προχωρά  σε καταργήσεις εκατοντάδων νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή   σε  Σχέδιο Νόμου για την Έρευνα.

Καταργήσεις οι οποίες δεν αποσκοπούν στη δημιουργία «εύρωστων» σχολικών μονάδων αλλά στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Το κλείσιμο των νηπιαγωγείων  αποτελεί το πιο ακραίο παράδειγμα εγκατάλειψης συγκεκριμένων περιοχών και της διεύρυνσης ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν, δημόσια, ποιοτική παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες με λογιστικά κριτήρια που προτάσσουν τις περικοπές σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη τροπολογία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουμε δυναμικά για να ανατρέψουμε πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας που υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης.»

Πηγή: onlarissa.gr