Σε έναν χρόνο οι σήραγγες Τεμπών

Οι εργασίες για τον κόμβο της Ραψάνης θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο, υποσχέθηκε σήμερα ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες επισκεπτόμενος τα έργα στην περιοχή των Τεμπών, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Κώστα Κολλάτο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η δημιουργία του κόμβου, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Τεμπών, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον τοπικό τουρισμό καθώς καθιστά την κοιλάδα έναν μοναδικό προορισμό. Μάλιστα σχετικά με την προοπτική αυτή ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κυβερνητικό αξιωματούχο ότι στο μέλλον θα λειτουργήσει σιδηροδρομική γραμμή καθώς και σιδηροδρομικός σταθμός στην Ιτέα.

Αισιόδοξος φάνηκε ο κ. Δέδες και κατά την ενημέρωση που έκανε για την ολοκλήρωση των σηράγγων, την οποία προσδιόρισε για την επόμενη άνοιξη και συγκεκριμένα για τον Μάρτιο του 2017. Ο ίδιος έδωσε υπόσχεση και για δικαιότερη αντιμετώπιση στο θέμα των διοδίων το οποίο ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής, λέγοντας ότι αυτή θα προκύψει μέσα από το νέο σύστημα χρέωσης ανά χιλιόμετρο, συμφωνία την οποία θα διαπραγματευτεί το υπουργείο με τους παραχωρησιούχους.

Το απόγευμα ο γ.γ. Υποδομών ξεναγήθηκε στα Αμπελάκια όπου παρακάθισε σε γεύμα και ακολούθως αναχώρησε για τα Τρίκαλα.

 

Πηγή: www.thessalianews.gr/