Νέα Υόρκη: Μεγαλειώδης παρέλαση Ελλήνων στην 5η Λεωφόρο

Βροντερό «παρών» έδωσαν ομογενείς κάθε ηλικίας στην μεγαλειώδη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν για την 195η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Στη σημαιοστολισμένη Πέμπτη Λεωφόρο ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κοννέκτικατ διατράνωσε την πίστη του στα ιδανικά του Ελληνικού Έθνους, την αγάπη του και την αλληλεγγύη του για την πατρίδα.

Όπως μεταδίδει από τις ΗΠΑ για τον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Τσίτσας, οι ομογενείς έστειλαν ένα μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής επαγρύπνησης, όπως κατέδειξαν και τα δυναμικά συνθήματα στα πανό και στα άρματα των συμμετεχόντων, για όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα, το Κυπριακό, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, την αναγνώριση των θρησκευτικών ελευθεριών και των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Παμμακεδονική Ενωση προέταξε την εκστρατεία που ξεκίνησε για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης των ΗΠΑ που αναγνώρισαν το 2004 τα Σκόπια με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Περισσότερα από 120 τμήματα, ενορίες, σχολεία, εθνικοτοπικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι και άλλοι ομογενειακοί φορείς,πήραν μέρος στην παρέλαση με 46 άρματα και 13 φιλαρμονικές. Δυναμική ήταν η συμμετοχή των ομογενών της Νέας Ιερσέης με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σάββα Τσίβικο.

Τελετάρχες ήταν μαζί με το Δήμαρχο Ντε Μπλάζιο, ο ήρωας Εθνοφρουρός Αλεκ Σκαρλάτος, ο επιχειρηματίας Δρ. Σπύρος Σπυρέας, ο βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την Κύπρο ο Επίτροπος για Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, ενώ παρέλασαν επίσης ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος δήλωσε στη Greek News ότι “αγαπούμε τους Ελληνες και όσο περισσότεροι Ελληνες ζουν στη Νέα Υόρκη και στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο το καλύτερο”, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, που έχει χαρακτηριστεί ως Μπουμπουλίνα, και οι εκλεγμένοι ομογενείς σε πολιτικά αξιώματα της Νέας Υόρκης.

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν -μεταξύ άλλων- ο Δημ. Βίτσας, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο στρατηγός ε.α Φραγκούλης Φράγκος και ο βοηθός επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ., Μανώλης Σφακιανάκης.

Πηγή: www.antenna.gr/news

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!