Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι προς Τσίπρα: Αδιαφορείτε για τον κλάδο μας

Νέα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Κ. Πρωθυπουργέ στις 26-02-2016 σας στείλαμε επιστολή με την οποία ζητούσαμε συνάντηση μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα.

Έχει περάσει περίπου ενάμιση μήνας και δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση στο αίτημά μας.

Αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει την παντελή αδιαφορία σας για ένα ολόκληρο κλάδο που συνεισφέρει ενεργά στην οικονομία της χώρας. Ακόμα και εμείς οι κτηνοτρόφοι έχουμε το θράσος και την απαίτηση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να απαντήσει στην επιστολή που του είχαμε στείλει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός για πρώτη φορά να μην έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα στους κτηνοτρόφους όλη η ενιαία ενίσχυση και η εξισωτική αποζημίωση, να θανατώνονται ζώα εξαιτίας της ελλιπούς πληρωμής των ενισχύσεων, και εσείς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος να μας αγνοείτε επιδεικτικά και να μας απαξιώνετε.

Όταν πρόκειται να πληρώσουμε τους φόρους προς το κράτος, μας τους στέλνετε ηλεκτρονικά (πρέπει να πάμε στον λογιστή) και έχετε την απαίτηση να τους πληρώσουμε.

Όταν όμως η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά καθυστερείτε τις πληρωμές προς τους κτηνοτρόφους, με λεφτά κυρίως της Ε.Ε., κανένας δεν απολογείτε και δεν ευθύνετε.

Γι’ αυτό και εμείς σας προειδοποιούμε πως οι κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι και αν για ακόμα μία φορά δεν απαντήσετε στο αίτημα που σας είχαμε στείλει για να λύσουμε τα προβλήματα της κτηνοτροφίας θα μας βρείτε δυναμικά απέναντί σας».