Η τηλεπισκόπηση άφησε απλήρωτους εκατοντάδες Καρδιτσιώτες αγρότες

Αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακιού βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες του Ν. Καρδίτσας.

Οι παραγωγοί κατέφυγαν χθες το πρωί στο γκισέ των τραπεζών όπου έκπληκτοι διαπίστωσαν πως δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ από τη συνδεδεμένη βάμβακος. Σε ορισμένες περιπτώσεις δικαιούθχων το ύψος της ενίσχυσης κυμάνθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από το πρβλεπόμενο των 71 ευρώ.

Το μεγαλύετρο πρόβλημα εντοπίζεται στιος περιοχές Μακρυχωρίου, Αγίας Τριάδας, Προαστίου, Ριζοβουνίου, Μυρίνης , Προδρόμου και Παλαιοκκλησίου, ενώ στην Καρδιτσομαγούλα περισσόετερο από το 90% των παραγωγών δεν έλαβε την πολυπόθητη ενίσχυση. Αιτία για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη αποτελούν τα σφάλματα στην τηλεπισκόπηση του δορυφόρου….

Οι αγρότες ζητούν τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ξεκινήσουν άμεσα οι ενστάσεις , ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, μιας κια οι υποχρεώσεις τρέχουν για τις εαρινές καλλιέργειες…

Αξίζει να τονιστεί ότι παρόμοια προβλήματα με την τηλεπισκόπηση εντοπίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι χιλιάδες παραγωγοί…

Πηγή: thessaliatv.gr