Φορέας προσέλκυσης τουριστών

Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για τη σύσταση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και την μετεξέλιξή του σε «Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας» έκαναν προχθές από τη Λάρισα οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων των τεσσάρων θεσσαλικών πόλεων, της Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Εύβοιας και Φωκίδας αλλά και στελέχη των ξενοδοχειακών ενώσεων των ανωτέρω πόλεων, συζήτησαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην τελική φάση της σύστασης του Οργανισμού, ο οποίος θα προσελκύσει πτήσεις αεροπορικών εταιριών στο αερολιμένα της Μαγνησίας με απώτερο στόχο την προβολή των τουριστικών προορισμών που προσφέρουν για τους ξένους οι συγκεκριμένες περιοχές και κατ΄ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της Κεντρικής Ελλάδας.

Το πρώτο βήμα για την παρουσίαση του αεροδρομίου και την προσέλκυση των εταιριών θα γίνει στη μεγαλύτερη συνάντηση εταιρειών την “Routes Europe 2016” που θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας από 24 έως 26 Απριλίου 2016 και όπως ειπώθηκε ο συγκεκριμένος Οργανισμός δεν θα υποκαταστήσει το κράτος αλλά θα αναλάβει δράσεις προσέλκυσης πτήσεων, ενώ με τα χρήματα που συγκεντρώνονται (θα απαιτηθούν τουλάχιστον 400.000 ευρώ), θα τίθενται στοχευμένες προτεραιότητες όχι μόνο για την τουριστική ανάπτυξη αλλά και για τη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων.

Επί της ουσίας όπως ειπώθηκε, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής, σημαντικό ρόλο στη σύσταση του υπερτοπικού Οργανισμού ( ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία) μπορούν να διαδραματίσουν και άλλοι φορείς όπως η Περιφέρεια, οι περιφερειακές ενότητες, οι δήμοι, επισιτιστικοί σύλλογοι, μεταφορείς (πχ ΚΤΕΛ) και όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, ώστε από κοινού να προωθήσουν την ανάδειξη της σημασίας της λειτουργίας του αεροδρομίου σε όλα τα επίπεδα, την προσέλκυση πτήσεων και την τουριστική προβολή των εμπλεκόμενων περιοχών. “Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το εμπόριο, έχουν επιχειρήσεις που κάνουν εισαγωγές και εξαγωγές μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει να διαθέτει μια περιοχή αεροδρόμιο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι άξονες δράσης του Οργανισμού, έγινε η τελική επεξεργασία του καταστατικού και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του business και marketing plan και όλοι συμφώνησαν πως η ανάπτυξη του αεροδρομίου είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη των περιοχών τους και μόνο έτσι μπορούν να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν ένα μεγάλο κομμάτι από την τουριστική πίτα της παγκόσμιας οικονομίας .

Στη συνάντηση των φορέων μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λάρισας Δημ. Αδάμ, Βόλου Τέλης Μπασδάνης, Τρικάλων Βασ. Γιαγιάκος, Φθιώτιδας Αλεξ. Διαμαντάρας , οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας Ειρήνη Παπαϊωάννου, Μαγνησίας Γεώργ. Ζαφείρης, ο πρόεδρος των τουριστικών καταλυμάτων ν. Λάρισας Ηλίας Παπαευσταθίου, το μέλος του Επιμελητηρίου Βόλου και τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμένου κα.

Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας» όπως επισημάνθηκε και αυτό «μπορεί να γίνει μέσα από τις συνεργασίες με τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία που πιστεύουν στις δυνατότητες της περιοχής και το αποδεικνύουν ναυλώνοντας οι ίδιοι ιδιόκτητες πτήσεις για την μεταφορά πελατών μέσω του αεροδρομίου της Αγχιάλου. κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Μαγνησίας.

Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ (Εφ. Ελευθερία)