Προβλήματα για τον Ινφαντίνο με τα «Panama Papers»

Μπλεξίματα για τον νέο πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, καθώς τ’ όνομα του αναφέρεται στη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων, στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών. Ο λόγος για τα «αρχεία του Παναμά», συνολικού αριθμού 11 εκατομμυρίων εγγράφων, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα «S?ddeutsche Zeitung».

Για τον Ελβετό πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, «Guardian», σύμφωνα με το οποίο ο 46χρονος παράγοντας υπέγραψε την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με το σκάνδαλο «Panama Papers». Συγκεκριμένα όταν ασκούσε τα καθήκοντα του διευθυντή της νομικής υπηρεσίας της UEFA, διαπραγματεύτηκε συμβόλαια -από το 2003 έως το 2006- με την εταιρία «Cross Trading», θυγατρική της «Full Play».

Ο Ιφαντίνο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας, προέβη σε γραπτή του δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIFA, αρνούμενος την οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την «Cross Trading». Μεταξύ άλλων αναδφέρει: «Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ η ακεραιότητά μου να αμφισβητηθεί από ορισμένα ΜΜΕ, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη αποκαλύψει με λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα σχετικά με τις συμβάσεις αυτές. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τις τελευταίες έρευνες των ΜΜΕ για το θέμα αυτό, εγώ ήρθα αμέσως σε επαφή με την UEFA, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση».