Ανάσα ρευστότητας καθώς πληρώθηκε η συνδεδεμένη βάμβακος και τεύτλων

Ανάσα ρευστότητας από χθες το απόγευμα για χιλιάδες Θεσσαλούς βαμβακοπραγωγούς, αλλά και τευτλοκαλλιεργητές, η πίστωση στους λογαριασμούς τους της συνδεδεμένης ενισχυσης. Στο ύψος των 71,6 ευρώ το στρέμμα έφτασε η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος, που από αργά το απόγευμα της Τρίτης, , ξεκίνησε να πιστώνεται στους λογαριασμούς των βαμβακοπαραγωγών, Παράλληλα, ξεκίνησε να πιστώνεται και η αντίστοιχη ενίσχυση της συνδεδεμένης τεύτλων.

Οι συνολικές πιστώσεις που διατέθηκαν στους βαμβακοπαραγωγούς φτάνουν τα 176,6 εκατ. ευρώ, ενώ στους τευτλοπαραγωγούς τα 2,3 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 4 Απριλίου – αν και τα ποσά στους λογαριασμούς φάνηκαν από το απόγευμα της 5ης Απριλίου- πιστώθηκαν τα εξής:

Στρεμματική ενίσχυση βάμβακος 2015 176.401.314,48 ευρώ σε 47.373 δικαιούχους

Συνδεδεμένη ενίσχυση ζαχαρότευτλων 2015 2.316.049,85 ευρώ σε 1.323 δικαιούχους

Από νωρίς το πρωί αγρότες, που απευθύνθηκαν στις τράπεζες λάμβαναν την απάντηση, “ότι τα υποκαταστήματα έχουν εντολή προετοιμασίας πληρωμών από το απόγευμα της Τρίτης”.

Να σημειωθεί ότι οι πιστώσεις δεν έγιναν τη Δευτέρα, καθώς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έκαναν λόγω για προβλήματα δικτύου και γενικά τεχνικής φύσης, τα οποία ευθύνονται για την καθυστέρηση της πληρωμής, μεταφέροντάς της –όπως έλεγαν οι αρμόδιοι χτες- για την Τρίτη.

Πάντως αξίζει να τονιστεί ότι σε περιοχές όπου υπήρχε τηλεπισκόπηση από δορυφόρο (π.χ. στην ευρύτερη περιοχή της Καρδιτσομαγούλας στην Καρδίτσα) δεν υπήρξε εκταμίευση της συνδεδεμένης…