Δηλώσεις του απερχόμενου πρόεδρου Γιώργου Αγγελακόπουλου

Σε δηλώσεις που δημοσιεύονται σήμερα στην τοπική «Ελευθερία» ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τα 332 μέλη του κόμματός μας, πέραν των αρκετών ακυρωθέντων ψηφοδελτίων μου, τα οποία με τίμησαν με την ψήφο τους αναγνωρίζοντες την πολυετή προσφορά μου στην παράταξη. Και ήταν αυτά τα ενεργά και πάντα παρόντα μέλη του κόμματός μας. Μου προκάλεσε όμως πικρία, αν όχι αηδία, η χρησιμοποίηση μεθόδων οι οποίες απάδουν από μια εσωκομματική διαδικασία. Υπήρξε μία ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον μου από ανοίκειες συμμαχίες. Πολιτικά γραφεία, άλλα εμφανώς και άλλα αφανώς, ένας δημοτικός συνδυασμός με τον δις αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο, ένας οργανισμός με οικονομική εξάρτηση των μελών από αυτόν αλλά και μία ανύπαρκτη ΟΝΝΕΔ η οποία έγινε εν μια νυκτί στα χαρτιά αριθμούσα περί τα εκατό (100) μέλη, την ύπαρξη της οποίας πληροφορηθήκαμε κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, με ορισθέντα γραμματέα αυτής υιό υποψηφίου συμβούλου προσκείμενο στην εκλεγείσα πρόεδρο, συνασπίστηκαν για να καταβάλουν τον Αγγελακόπουλο. Και όλοι οι προηγούμενοι δεν θα το επιτύγχαναν αυτό εάν δεν ερχόταν η ΟΝΝΕΔ “των εκλογών”. Θα χαρώ πολύ αυτή την ΟΝΝΕΔ να τη δω να γεμίζει τις πλατείες και να πρωτοστατεί στις κομματικές εκδηλώσεις, και οι οποίοι ουδεμία συμμετοχή είχαν στις τρεις πρόσφατες εκλογές και δημοψήφισμα. Δεν το εύχομαι αλλά δυστυχώς θα έχουμε την τύχη να τους ξαναδούμε στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές, μεταφερόμενους “εκόντες – άκοντες”. Με δεδομένα τα ανωτέρω και γνωστά στην κοινωνία των Φαρσάλων δεν νιώθω ότι ηττήθηκα. Αντιθέτως, οι απαράδεκτες για εσωκομματικές εκλογές ανωτέρω ενέργειες αποτελούν για μένα από αυτούς αναγνώριση της αξίας μου και της πολυετούς προσφοράς μου. Άλλωστε ο καθείς γνωρίζει ότι “τα οπωροφόρα δέντρα πετροβολούν και όχι τις ακακίες”.

Εύχομαι στη νέα πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να γνωρίζει ότι το πόστο αυτό μόνο υποχρεώσεις έχει αλλά και πολλές θυσίες σε όλους τους τομείς, θυσίες απαραίτητες για να είναι χρήσιμη στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Εγώ που υπηρέτησα την παράταξη μέσα από τα όργανα επί σαράντα συναπτά έτη θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης αυτής της παράταξης, την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψα ποτέ σε αντίθεση με το “νέο αίμα” το οποίο στα πέτρινα χρόνια της παράταξης απολάμβανε την πολυτέλεια της εξουσίας αντιπάλων κομμάτων. Τώρα όμως η Νέα Δημοκρατία είναι προ των πυλών της εξουσίας, και αυτό λέει πολλά».

Πηγή φωτο: paidis.com

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Αχιλλέας Μπακαλέξης