Βερολίνο: Δεν θα διχαστούμε με το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Περιμένουμε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαϊου, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από πλευράς του ο Μάρτιν Γέγκερ σημείωσε ότι “παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί λύση με την Ελλάδα αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά”, σημειώνοντας πάντως, στον απόηχο της κόντρας Αθήνας-ΔΝΤ, μετά τις αποκαλύψεις από την σελίδα Wikileaks για την στρατηγική του Π. Τόμσεν και του Ταμείου στην ελληνική διαπραγμάτευση, ότι “δεν θα υπάρξει διχασμός μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για την Ελλάδα”.

Παράλληλα, ο κ. Γέγκερ τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται τουλάχιστον στην παρούσα φάση “θέμα κουρέματος” του ελληνικού χρέους.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας επιβεβαίωσε ότιυπήρξε τηλεφωνική επαφή την Κυριακή μεταξύ της Αγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκε η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος, ενώ εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών επιβεβαίωσε και τη συνομιλία του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε με τον Ελληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το περασμένο σαββατοκύριακο.

Πηγή: www.antenna.gr/news