“Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα” – Παρουσίαση λευκώματος

Παρουσιάστηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Φαρσάλων παρουσία του κ. Α. Καραχάλιο των αντιδημάρχων κ. Μπαμπανίκα και Βασιλείου, της ειδικής συνεργάτιδας του Δήμου και αρχαιολόγου κ. Βάσω Νούλα και πολλών εκπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχή το φωτογραφικό και ιστορικό λεύκωμα με τίτλο “Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα”.

Έχοντας σαν δεδομένο ότι ο πολιτισμός και η ιστορία μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την καλλιέργεια, την προαγωγή των ανθρώπινων αξιών και σχέσεων κάθε κοινωνίας, διαχρονικά, διαδραματίζει ρόλο βασικού εργαλείου προς την κατεύθυνση αυτή. Ως τέτοιο εργαλείο συνδέεται άρρηκτα με τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελεί γνήσια έκφραση του πολιτισμού στην απόλυτη μορφή της, το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τοπική ιστορία της περιοχής.

ΛΕΥΚΩΜΑ-0018

ΛΕΥΚΩΜΑ-0023

Το φωτογραφικό λεύκωμα “Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα” είναι αποτέλεσμα της δουλειάς άξιων συνεργατών του Δήμου μας με υψηλές καλλιτεχνικές και ιστορικές στοχεύσεις, για την προβολή και αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας των  Φαρσάλων και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της με προορισμό την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για την ανάπτυξη, ανταλλαγή ιδεών και τη διαμόρφωση νέων πολιτιστικών απόψεων στον τομέα της τέχνης.

ΛΕΥΚΩΜΑ-0030

Το παρόν λεύκωμα είναι δίγλωσσο και έχει αναπαραχθεί σε 1000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν. Συμπεριλαμβάνεται και ένας δίγλωσσος χάρτης σε 5000 αντίτυπα με προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές και με συνοπτικά στοιχεία της περιβαλλοντολογικής ταυτότητας του τόπου, επίσης την έκδοση συνοδεύουν και σχετικές φωτογραφίες καθώς και σε 1.000 cd σε ψηφιακή μορφή το οποίο δεν είναι κλειδωμένο και μπορεί να αναπαραχθεί. Εκτός από το λεύκωμα δημιουργήθηκε και ένας ψηφιακός διαδραστικός χάρτης το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου. Εκεί ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής.

ΛΕΥΚΩΜΑ-0044

Το πρόγραμμα εντάχθηκε σε πρόγραμμα leader της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κόστισε 11.250 ευρώ ανάδοχος ήταν η ΣΗΜΑ ΑΕ. Την επιστημονική επιμέλεια την είχε η αρχαιολόγος του Δήμου κ Βάσω Νούλα ενώ την Γενική επιμέλεια ο Δήμαρχος Α. Καραχάλιος.

ΛΕΥΚΩΜΑ-0036

ΛΕΥΚΩΜΑ-0017

ΛΕΥΚΩΜΑ-0004