Ανοίγει τις πόρτες του το Αρχαίο Θέατρο στη Λάρισα

Επισκέψιμο θα είναι από σήμερα Παρασκευή (1/4) και για τρεις ώρες την ημέρα το αρχαίο θέατρο της Λάρισας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Κατά την τελευταία περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013 πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας σημαντικές εργασίες ανάδειξης, οι οποίες συμπεριέλαβαν την αποκατάσταση των κλιμάκων, συντήρηση εδωλίων και τακτοποίηση των διάσπαρτων αρχιτεκτονικών μελών.

Οι εργασίες αυτές έγιναν από επιστημονική επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Α.Τζαφάλια και την επίβλεψη της Διεύθυνσης Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, και λόγω της μεγάλης σημασίας του θεάτρου για την πόλη της Λάρισας, κρίθηκε από την Εφορεία ότι μπορεί να επιτραπεί η είσοδος του κοινού στο μνημείο. Η είσοδος θα γίνεται από την 1η Απριλίου και ώρες 10-1, με είσοδο από την οδό Βενιζέλου. Για την εξυπηρέτηση οργανωμένων ομάδων απαιτείται επικοινωνία με την Εφορεία, στο τηλ.2413-508282.

Επειδή επίκειται η επόμενη φάση αποκατάστασης, εκείνη του κοίλου του θεάτρου, μετά την έγκριση των αναγκαίων μελετών, δεν θα επιτρέπεται προς το παρόν η άνοδος του κοινού στα εδώλια».