Εγκαίνια κοινωνικού φαρμακείου στα Φάρσαλα

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (29/03) τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου, παρουσία των φαρμακοποιών, του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, εθελοντριών και αιρετών της πόλης το οποίο θα στεγαστεί στο οίκημα Δεληδημητρίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκεί όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (3)

Σκοπός της δημιουργίας του είναι να εξυπηρετεί άπορους, ανασφάλιστους και άνεργους συμπολίτες μας και γενικά όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους για φαρμακευτική.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και Κοινωνικού Φαρμακείου κ. Δέσποινα Συροπούλου ανέφερε τα εξής:

Για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, έδειξαν ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν όλοι οι φαρμακοποιοί του Δήμου Φαρσάλων,τα 16 φαρμακεία της πόλης και τα 4 περιφερειακά, οι οποίοι δέχθηκαν να τοποθετήσουν κουτιά συγκέντρωσης φαρμάκων στα φαρμακεία τους και πολλοί απ’ αυτούς δέχθηκαν σε εθελοντική βάση αν έχουν την επιστημονική επιμέλεια της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο ο οποίος εμπιστεύτηκε και ανέθεσε την ευθύνη των κοινωνικών δομών του Δήμου, του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού παντοπωλείου(το οποίο λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2012). Ανέφερε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια και ότι η ανταπόκριση των δημοτών και η αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που οδήγησε σε λίγο χρονικό διάστημα  να στηθεί επαρκές από φάρμακα το κοινωνικό φαρμακείο.

12915133_10207393738856266_1181915795_o

Η λειτουργία του θα στηριχθεί στην πετυχημένη συνταγή του κοινωνικού παντοπωλείου βασιζόμενο σε 4 πυλώνες αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιοπρέπεια των ωφελούμενων και εθελοντισμό.

Ευχαρίστησε της νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων για τον διαχωρισμό των φαρμάκων και την τοποθέτηση τους στα ράφια.

Τέλος τόνισε ότι η τελετή των εγκαινίων ήταν σεμνή και λιτή όπως ταιριάζει στην περίπτωση.

Έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή λειτουργίας και ο κανονισμός λειτουργίας του είναι έτοιμος και οδεύει προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (1)

Ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην απόλυτη ανταπόκριση των συνδημοτών του στο κάλεσμα του για συλλογή φαρμάκων. Η δημοτική αρχή αφουγκράζεται τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και επεκτείνει τις δομές της κοινωνικής προστασίας χθες ήταν το κοινωνικό παντοπωλείο, σήμερα το κοινωνικό φαρμακείο και αύριο κάποια άλλη κοινωνική δομή της πόλης. Ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του τους φαρμακοποιούς και τις νοσηλεύτριες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  • Αίτηση – Ταυτότητα
  • Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης
  • Έντυπο Ε9
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμός ΔΕΗ ή νερού
  • Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης
  • Κάρτα ανεργίας
  • Βιβλιάριο Υγείας
  • Ιατρική γνωμάτευση
  • Βεβαιώσεις για την ύπαρξη μηδενικής ασφάλισης από τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Πιστοποιητικό γέννησης για τους ανηλίκους