Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον (φωτο)

Πανικός στο Καπιτώλιο. Μια γυναίκα τραυματίστηκε. Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης. Αποκλεισμένος ο Λευκός Οίκος. Τι λένε οι αρχές.

925e080e-ae26-4f24-b142-6add51dad595Ένοπλος έσπειρε τον τρόμο στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου  στην Ουάσινγκτον όταν άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα μια γυναίκα να τραυματιστεί.

b6179266-ef92-45e0-8cc5-4e4da0d68419Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν άμεσα τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος τελικά συνελήφθη και έχει τεθεί υπό κράτηση.

Η γυναίκα τραυματίστηκε από τα θραύσματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δίχως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της, όπως ενημέρωσαν οι αμερικανικές αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες, ωστόσο, ανέφεραν ότι τραυματίας ήταν ένας αστυνομικός, όμως λίγο αργότερα διαψεύστηκε.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτηση της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».

2d41f62a-7322-4208-9e25-824fdb8a2a28

Την στιγμή που έπεσαν οι πυροβολισμοί οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εντός του κτιρίου, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη .

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αξιωματικός δεν ταυτοποίησε, ούτε περιέγραψε τον δράστη, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άτομο προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στον Λευκό Οίκο, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να διαψεύδουν την είδηση.

Λίγοι γερουσιαστές βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας των διακοπών στο Κογκρέσο, με το περιστατικό να συμβαίνει μετά από μια αστυνομική άσκηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον σύγχυση.

Οι μυστικές υπηρεσίες απέκλεισαν προσωρινά  την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο μετά το περιστατικό, ως «προληπτικό μέτρο».

Πηγή: antenna.gr/news