Έφτασε η ελληνική μπύρα ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ

Η μικροζυθοποιία, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα καταπληκτικό φαινόμενο που φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της μπίρας. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων, ελληνικών ζύθων γιατί είναι μέρος αναπόσπαστο της φιλοσοφίας της μικροζυθοποιίας να δημιουργεί συνέχεια νέα προϊόντα.

Ταυτόχρονα, οι παλιές και εδραιωμένες μπίρες, μπίρες ιστορικές και αγαπημένες συνεχίζουν να μας γοητεύουν και να μας παρασύρουν στο μαγικό τους κόσμο. Για τον λόγο αυτό, η Ζυθογνωσία δεν είναι έκθεση μόνο για μικροζυθοποιίες αλλά για όλες τις καλές μπίρες, τις μπίρες εκείνες που μας ταξιδεύουν γευστικά και που έχουν πολλά να πουν.

Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.

Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μαγαζιά της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.

BANNER ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 300x250

Με τρεις διαφορετικές μπύρες η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ αναμένεται να μας συναρπάσει φέτος το καλοκαίρι και να μας χαρίσει στιγμές ελληνικές καθώς η μπύρα παράγεται στο Βόλο.

Αν συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τέτοιες μπύρες σίγουρα η Πλάστιγγα θα γέρνει υπέρ της Μικροζυθοποιίας

Ας δούμε λίγο τι έχουμε!

Dry Stout
Χρώμα: Κατάμαυρο με 2 δάκτυλα καφεμπέζ αφρό που έπεσε γρήγορα.
Άρωμα: Καβουρδισμένη βύνη, αίσθημα ψημένου, καμένου ξύλου (?) λίγο αλκοόλ
Γεύση: Ξηρότητα με νότες αλκοόλ και καβούρντισμα, ανεπαίσθητη πίκρα, ψημένου καφέ. Μέτριο σώμα με ελαφρώς ξηρή και πικρή επίγευση.
Overall: Μια Stout σε Αγγλικά πρότυπα με έντονη ξηρότητα και ακολουθώντας πιστά τα στάνταρ του είδους. Όσοι είστε φαν της Guinness δοκιμάστε την μπας και ξεκολλήσετε απο δαύτη!!! Πολύ καλή προσπάθεια!

Weiss
Χρώμα: Πρωτότυπο διότι πορτοκαλοκοκκινίζει. Χαρακτηριστικός για το είδος, πλούσιος αφρός με διάρκεια.
Άρωμα: Μπαχαρικά κυρίως γαρύφαλλο, ξινίλα, μαγιά.
Γεύση: Λίγο γαρύφαλλο, λίγο ψωμί, μπισκότο, σπιρτάδα αλκοόλ. Ελαφρύ σώμα και ξινή επίγευση.
Overall: Ασυνήθιστη weiss για τα Ελληνικά πρότυπα (λοιπές Ελληνικές του είδους). Λόγο χρώματος δεν διακρίνεται έντονη θολότητα και σε γενικές γραμμές λίγο βαριά χωρίς να σημαίνει τι υστερεί σε κάτι. Αντιθέτως υποστηρίζει τον ισορροπημένο χαρακτήρα της.

Urban Ale
Χρώμα: Χαρακτηριστικό βαθύ χάλκινο με μέτριας διάρκειας αφρό.
Άρωμα: Φρέσκα αρώματα βύνης, λίγο μέλι, λίγο καραμέλα.
Γεύση: Γλυκόπικρη με μέτρια ενανθράκωση και αίσθηση αλκοόλ αντικατοπτρίζει ακριβώς το άρωμα.
Overall: Άλλη μια πολύ πετυχημένη δουλειά σε ένα είδος που υστερεί στην χώρα μας. Θα την ξαναπιώ σίγουρα (όπως και τις άλλες 2) και ίσως κερδίσει το Ελληνικό κοινό γιατί έχει έξυπνη και προσιτή δομή το στήσιμο της.