Το «καθάρισε» στο δεύτερο!

Κείμενο Άλκης Σούρλας Φωτογραφίες Γιώργος Γκαντέλος

Την 12 σερί νίκη του πέτυχε ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος επιβλήθηκε με σκορ 0 – 2 στην έδρα της  Αστραπής Νέας Πολιτείας.

Με αυτό το τρίποντο οι «Μυρμιδόνες» έφτασαν τους 77 βαθμούς και βρίσκονται δεύτεροι όντας πέντε πόντους πίσω από την πρώτη και προνομιούχο θέση του πρωταθλήματος της Α Ε.Π.Σ.Λ κατηγορίας.

Στα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν από την αρχή τα «ηνία» της όμως σε πολλές περιπτώσεις ο τερματοφύλακας των «πορτοκαλί» Μαγαζιώτης, πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α-0030

Αρχικά στο 12’ ο αντίπαλος κιπερ έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Βούλγαρη, ενώ τρία λεπτά αργότερα είπε «όχι» στο συρτό πλασέ του Πλιάγκα.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α-0089

Ενώ στο 29’ έδειξε δυο φορές τα αντανακλαστικά του, αρχικά στην καρφωτή κεφαλιά του Τλούπα και εν συνεχεία στην ψηλοκρεμαστή του Οικονόμου τις οποίες εξουδετέρωσε σε κόρνερ.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α-0095

Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν ένα γκολ στο 32’ με τον Ζαγγανά το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α-0106

Εν τέλει οι δυο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το ματς στα «κουλουράκια».

Στο δεύτερο μέρος τώρα και στο 54’ ο Πλιάγκας δοκίμασε πρώτα με σουτ και εν συνεχεία με κεφαλιά στην κίνηση να νικήσει τον Μαγαζιώτη με τον τελευταίο όμως να αποκρούει σωτήρια.

Τον «γόρδιο δεσμό» για τον Αχιλλέα έλυσε στο 65’ ο Μπένος καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πάσα του Κακαζούκη και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Β-0050

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Β-0052

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Β-0060

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα.

Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ από τα όρια της περιοχής, όμως αρχικά ο Μαγαζιώτης και εν συνεχεία το οριζόντιο δοκάρι δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει.

Το τελικό 0 – 2 το «έγραψε» ο Τλούπας στο 82’ με ωραίο σουτ στην κίνηση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπένου.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Β-0074

Οι Συνθέσεις

Αστραπή Ν. Πολιτείας (Νίκος Γκαλίτσιος): Μαγαζιώτης, Λιούσκας, Μούτσιος (83’ Σγουραλής), Παπαμάνος, Παραφέστας, Μπατζέλας (78’ Ζαφειρούλης), Μολάς, Ντονούδης (87’ Τάτσιος), Γκιουρσάνης, Αρσένης, Μπλέλτσιος.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α-0012

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Τσιανάκας, Οικονόμου, Καραμπούζης, Κακαζούκης, Τλούπας, Νεμπεγλέρας, Μπένος, Βούλγαρης (85’ Φιλίππου), Πλιάγκας (66’ Μεζίνι), Ζαγγανάς (82’ Λύτρας).

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α-0018

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Τσακνάκης, Μάνος.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α-0011