ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώνει τις πρόωρες συντάξεις

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η πληρωμή των πρόωρων αγροτικών συντάξεων με βάση τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, και σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από το ΥπΑΑΤ.

Έτσι, η πληρωμή θα γίνει με καθυστέρηση αφού οι δικαιούχοι περιμένουν την καταβολή από τον Δεκέμβριο.

Η δήλωσή του ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος έχει ως εξής: «Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την καταβολή των πρόωρων αγροτικών συντάξεων. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε λοιπόν ότι η καταβολή τους θα ξεκινήσει από Δευτέρα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από 5.000 ευρώ σε δόσεις επιστρέφονται οι επιδοτήσεις

Από τους 12.000 αγρότες που έχουν πάρει επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ πάνω από 5.000 ευρώ σε ετήσιες δόσεις, θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση η διαδικασία επιστροφής από τους αγρότες των παράνομων -σύμφωνα με την ΕΕ- επιδοτήσεων του πακέτου Χατζηγάκη. Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.Σημειωτέον πως «από το σύνολο των 725.000 αγροτών, έχει ήδη απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων η συντριπτική πλειοψηφία και η όλη διαδικασία αφορά τους 95.000 που έχουν πάρει πάνω από 1000 ευρώ», διευκρίνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Πηγή: news.gr