Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησαν στις 11 το πρωί αγρότες της Λάρισας διεκδικώντας για άλλη μία φορά για την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται από προηγούμενα χρόνια. Επίσης ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο για τις πληρωμές που εκρεμμούν προς τον αγροτικό κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας στη δήλωση του ανέφερε τα εξής: «υλοποιώντας την απόφαση που πήραμε ως πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων κάνουμε σήμερα την παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας το αυτονόητο, να πληρωθούμε από αυτά που μας οφείλει το κράτος από χρόνια, μας χρεωστάει και από την επιστροφή πετρελαίου αλλά υπάρχουν και αρκετές εκκρεμότητες από τη βασική ενίσχυση.

Η οικονομική κατάσταση των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι τραγική και αν δεν πάρουμε αυτά τα χρήματα υπάρχει  κίνδυνος να μην μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη νέα περίοδο. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να καταβάλλει άμεσα τα χρήματα. Αυτή η συγκέντρωση είναι συμβολική και θέλουμε να δείξουμε ότι ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Το βασικό είναι ότι ετοιμαζόμαστε για την κάθοδο στην Αθήνα οπότε ψηφιστεί το ασφαλιστικό.»

 ΟΠΕΚΕΠΕ Καρδίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Καρδίτσα αντίστοιχα αγρότες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στο «karditsa24» ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε δεινή θέση και ο αγώνας για την επιβίωση του, θα συνεχιστεί.

Αναφερόμενος στα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης, είπε πως διεκδικούν:

– να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις – ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.

–  να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις – ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη».

Το βλέμμα….  στην Αθήνα

Επίσης, ο κ. Μπούτας υπενθύμισε πως το βλέμμα των αγροτών είναι στραμμένο στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στους Σοφάδες, για να προγραμματιστεί η κάθοδός τους στην πρωτεύουσα.

μπουτας καρδιτσα