Εφαρμογή που προστατεύει ό,τι πολύτιμο βρίσκεται στο smartphone

Η Kaspersky Lab και η WISeKey, εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας με έδρα την Ελβετία, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της ειδικής εφαρμογής WISeID Kaspersky Lab Security.

Η εν λόγω εφαρμογή χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ανθεκτικότητα απέναντι σε περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας και ενσωματώνει τις καλύτερες τεχνολογίες και από τις δύο εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας, ώστε να προσφέρει στους χρήστες φορητών συσκευών ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη mobile επικοινωνία και συναλλαγές.

Πιο αναλυτικά, η εφαρμογή WISeID Kaspersky Lab Security «κλειδώνει» προσωπικά δεδομένα, όπως το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης ενός λογαριασμού, αριθμούς πιστωτικών καρτών και κωδικούς PIN, σε ένα ασφαλές «organizer δεδομένων», δημιουργώντας «υπεύθυνες» ταυτότητες για online δραστηριότητα, ενώ τα ίδια τα δεδομένα παραμένουν προστατευμένα σε μια ασφαλή «αποθήκη» στο cloud.

Οι απειλές για την ασφάλεια των φορητών συσκευών αυξάνονται σε αριθμό και πολυπλοκότητα, με τους hackers να αναζητούν τρόπους για να εισβάλλουν σε φορητές συσκευές με στόχο να αποσπάσουν Bitcoin ή να εξαπατήσουν τους χρήστες φορητών συσκευών, ώστε να αποκαλύψουν την προσωπική τους ταυτότητα και πληροφορίες για τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Παρότι τα λειτουργικά συστήματα των φορητών συσκευών παρέχουν στους προγραμματιστές εφαρμογών σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, οι hackers καταφέρνουν ακόμη να εκμεταλλεύονται την τεράστια εγκατεστημένη βάση των συσκευών Android και iOS, χρησιμοποιώντας πολλούς διαφορετικούς φορείς «μόλυνσης», για να τοποθετήσουν κακόβουλο λογισμικό.

Χωρίς λογισμικό ασφάλειας για φορητές συσκευές, οι χρήστες είναι ευάλωτοι σε όλες αυτές τις απειλές και σε ακόμα περισσότερες. Η λύση WISeID Kaspersky Lab Security περιλαμβάνει το Kaspersky Mobile Security SDK (Software Development Kit), μια ισχυρή και δοκιμασμένη λύση για την προστασία των κινητών τηλεφώνων από τις απειλές κατά της ασφάλειας.

Η προσθήκη του SDK στην εφαρμογή προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως διαδικτυακή προστασία και προστασία δικτύου, προστασία συσκευής και εντοπισμό κινδύνου για smartphone, προσφέροντας στους χρήστες ένα αποτελεσματικό στρώμα αυτοάμυνας.

Μεταξύ άλλων, η WISeID διατηρεί τους κωδικούς πρόσβασης σε μια κρυπτογραφημένη «αποθήκη», δημιουργεί κωδικούς πρόσβασης που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να παραβιαστούν και συγχρονίζει με ασφάλεια τα δεδομένα που βρίσκονται σε υπολογιστές και συσκευές πολλαπλών πλατφορμών, χρησιμοποιώντας ασφαλή αποθηκευτικά μέσα στο cloud.

Η «αποθήκη» μπορεί να ξεκλειδωθεί μόνο με το Master Password του χρήστη και/ ή το καθορισμένο μοτίβο κλειδώματος, ενώ προσφέρει πρόσθετη προστασία με έλεγχο ταυτότητας που πραγματοποιείται μέσω αναγνώρισης προσώπου. Με ένα μόνο «κλικ», οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν online πρόσβαση στην εφαρμογή WISeID.

Η λύση WISeID Kaspersky Lab Security με το ενσωματωμένο Kaspersky Mobile Security SDK είναι διαθέσιμη για iPhone, iPad, Android, MacOSX, Windows και Kindle.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!