Διπλή έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της βελγικής αστυνομίας, από τη διπλή έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Tην ίδια ώρα τα βελγικά Μέσα κάνουν λόγο για 13 νεκρούς και 35 τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 7 (τοπική ώρα) στην αίθουσα αναχωρήσεων στο γκισέ της American Airlines και το πρακτορείο Belga αναφέρει ότι, των εκρήξεων προηγήθηκαν πυροβολισμοί, ενώ κάποιος φώναξε στα αραβικά. Βελγικά Μέσα μεταδίδουν ότι η μία έκρηξη αποδίδεται σε καμικάζι αυτοκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τις ίδιες πηγές, στο χώρο του αεροδρομίου βρέθηκαν στο αεροδρόμιο τρία αχρησιμοποιήτα γιλέκα αυτοκτονίας.

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στο  αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Οι εκρήξεις έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων, απέναντι από το ξενοδοχείο Sheraton, κοντά στο γκισέ της American Airlines.

Σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης, στους χώρους του αεροδρομίου εντοπίστηκαν κι άλλες βόμβες.

αεροδρομιο βρυξέλλες 1

αεροδρομιο βρυξέλλες

αεροδρομιο βρυξέλλες 2

αεροδρομιο βρυξέλλες 3

αεροδρομιο βρυξέλλες 4

Οι Αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους της βελγικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ το αεοδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας, με τις προγραμματισμένες πτήσεις να ακυρώνονται. Τα αεροπλάνα που βρίσκονται στο αεροδρόμιο καθηλώθηκαν και όσες πτήσεις είναι προγραμματισμένες να προσγειωθούν αλλάζουν προορισμό. Η πτήση A3 620 της Aegean Airilnes που ξεκίνησε στις 8:30 από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από την Αθήνα κατευθύνεται στο Βέλγιο, όμως άλλαξε αεροδρόμιο προσγείωσης. Οι υπόλοιπες πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες από την Αθήνα αναβλήθηκαν.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στον ύψιστο βαθμό συναγερμού, με κλειστά όλα τα δημόσια κτήρια, ενώ έχουν διακοπεί όλες οι συγκοινωνίες.

Την ίδια ώρα, ο Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της ομάδας COBRA, ύψιστης αντιτρομοκρατικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας.

Εικόνες από το sky news live

Πηγή: www.antenna.gr/news