Δενδροφύτευση με τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων

Στα πλαίσια εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας, ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με το ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων, πραγματοποίησε την 21-3-2016, δενδροφύτευσησε δημοτική έκταση δίπλα στο ΕΠΑ.Λ., κωνοφόρων και καλλωπιστικών δενδρυλλίων, που διατέθηκαν δωρεάν από το Δασαρχείο Λάρισας.

 

Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη γεωπόνο του Δήμου, Βούλα Καλφούντζου για την καθιέρωση εορτασμού της 21ης Μαρτίου, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1971, ως ημέρας προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και ευαισθητοποίησης των πολιτών προς την κατεύθυνση προστασίας αυτών.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος παρέστη στην περιβαλλοντική δράση και συμμετείχε στη δενδροφύτευση μαζί με τους μαθητές. Επίσης, παρεβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου, η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυριακή Παναγιωτοπούλου, ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Κων/νος Πάνος, ο καθηγητής του τομέα γεωπονίας Νίκος Σταφύλης και καθηγητές του ΕΠΑ.Λ..

 

Στο τέλος της δενδροφύτευσης διανεμήθηκαν στους μαθητές σάντουιτς και χυμοί από την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυριακή Παναγιωτοπούλου.

Πηγή: farsala.gr