Αναβάλλεται η συζήτηση των αρχηγών στην Βουλή για την Δικαιοσύνη

Αναβάλλεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στην Βουλή για την Δικαιοσύνη, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο του μπαράζ των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον Νίκο Βούτση ζητώντας την μετάθεση της συζήτησης για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίαε για την κίνηση του αυτή.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.