Το Hyperloop μπορεί να έρθει στην Ευρώπη

Το τρένο υψηλών ταχυτήτων Hyperloop μπορεί να ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το PC Magazine, η Hyperloop Transportation Technologies είναι έτοιμη να δημιουργήσει ένα δίκτυο κίνησης του Hyperloop στην Ευρώπη, ενώ ήδη οι ιθύνοντες της εταιρείας είχαν συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης της Σλοβακίας. Οι συζητήσεις αφορούσαν σε σχέδια σύνδεσης της Σλοβακίας με την Αυστρία και την Ουγγαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την υψηλή τεχνολογία του Hyperloop, το ταξίδι από την Μπρατισλάβα προς τη Βιέννη δεν θα διαρκεί παραπάνω από 8 λεπτά, δεδομένου ότι το Hyperloop θα ταξιδεύει με την μέγιστη ταχύτητα. Είναι προφανές ότι οι αποστάσεις εκμηδενίζονται με το Hyperloop και οι ευρωπαϊκές μεταφορές θα αλλάξουν ριζικά στην περίπτωση που θα έρθει στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το Hyperloop αποτελεί μία ιδέα του πολυμήχανου Elon Musk, ο οποίος τον Αύγουστο του 2013, είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του για ένα σύστημα μεταφορών αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ικανότητα κάλυψης της απόστασης από το Σαν Φρανσίσκο έως το Λος Άντζελες σε μόλις 30 λεπτά. Ο Elon Musk, δεν μπορούσε να ασχοληθεί εκτενώς με την ιδέα του αυτή και έτσι, η ΗΤΤ ανέλαβε να εξελίξει το Hyperloop.

To Hyperloop μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 1200 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: pestaola.gr