Υλικά
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- δύο χοντρές φέτες (περίπου 150 γρ. η καθεμιά) τυρί μαστέλο (ή άλλο τυρί για σαγανάκι)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
- ένα λάιμ ή 1 μικρό λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- λίγα φύλλα δυόσμου
- Μερίδες για 20 – 24 τμχ.
Προετοιμασία 7 – 8 ΄
Διαδικασία
- Κοπανίζουμε μέσα στο γουδί τον μαραθόσπορο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε τις φέτες τυριού με το μείγμα μπαχαρικών και το ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει λίγο.
- Στραγγίζουμε και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λεπτές λωρίδες.
- Κόβουμε το τυρί σε τρίγωνα.
- Βάζουμε πάνω από κάθε τρίγωνο 1 λωρίδα πιπεριά και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Στύβουμε το λάιμ ή 1 το μικρό λεμόνι, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Συνταγή INA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ