Ισπανία: Από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι επιβαίνοντες στο μοιραίο λεωφορείο

Tουλάχιστον 13 φοιτήτριες από διάφορες χώρες σκοτώθηκαν σήμερα στην Ισπανία σε ένα δυστύχημα με το λεωφορείο όπου επέβαιναν και στο οποίο τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι άνθρωποι, ενώ επέστρεφαν από εορταστικές εκδηλώσεις. Δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των θυμάτων.

Τριάντα τέσσερις τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται αφού το πούλμαν συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο όχημα στο δρόμο έπειτα από έναν απότομο ελιγμό του οδηγού, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, όπου συνέβη το τροχαίο δυστύχημα. Έξι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο διευθυντής του περιφερειακού υπουργείου Υγείας της Καταλονίας, Τονί Κομίν.

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον ομόλογό του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών, Χόρδι Χανέ.

Επιπλέον όπως επισήμανε η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας σε μια ανακοίνωση κι αναμεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, “σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές από την Ουγγαρία, την Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τσεχία, την Βρετανία, την Ιταλία, το Περού, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, τηνΟυκρανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, την Τουρκία και την Ελλάδα”.

EURONEWS

Ισπανία: Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των θυμάτων του δυστυχήματος με λεωφορείο
“Φοβόμαστε ότι μεταξύ των νεκρών υπάρχουν επτά που ενδέχεται να είναι Ιταλοί. Δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι καθώς οι διαδικασίες ταυτοποίησαν βρίσκονται σε εξέλιξη” δήλωσε μία εκπρόσωπος τύπου της υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας στη Ρώμη.”Είναι συντετριμμένος για τα θύματα από την Ιταλία και τους υπόλοιπους νέους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν στο δυστύχημα στην Ισπανία” έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νότια της Βαρκελώνης, ενώ το λεωφορείο επέστρεφε από το Φαλάς στη Βαλένθια, έπειτα από εκδηλώσεις στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής εορτής.

Ο οδηγός «χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου» όπως εξήγησε ο Καταλανός αξιωματούχος.

Ο οδηγός επέζησε από το δυστύχημα και ανακρίνεται από την αστυνομία. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, σκευάσματα ή ναρκωτικές ουσίες και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, όπως επισήμανε το υπουργείο. Αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον ενός δικαστή.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/