Ρωσία: Κύπριος ο πιλότος του μοιραίου Boeing – Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί

Μια νέα αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ επί του Ντον.

Συγκεκριμένα στις 02.42 ώρα Ελλάδος το BOEING 737 της Flydubai που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι με προορισμό το Ροστόφ επί του Ντον, με 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος συνετρίβη κατά τη δεύτερη απόπειρα του να προσγειωθεί.

Δυστυχώς όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ανάμεσα τους και ο Κύπριος πιλότος Αρίστος Σωκράτους. Την πληροφορία πως ο πιλότος ήταν κυπριακής καταγωγής επιβεβαίωσε στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ρωσία Αχιλλέα Πατσούκα ανώτατη κυπριακή διπλωματική πηγή από τη Μόσχα. Ωστόσο, και το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Ντουμπάι επιβεβαίωσε πως ο πιλότος ήταν Κύπριος.

Σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργειών, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τέσσερα παιδιά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους, ωστόσο, σύμφωνα με τους αρμόδιους είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, οι εκδοχές που μέχρι στιγμής υπάρχουν είναι τρεις: Το αεροπλάνο συνετρίβη στο διάδρομο προσγείωσης ή εξαιτίας κακού χειρισμού των πιλότων του ή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την κακή ορατότητα, στην περιοχή έπνεαν και δυνατοί ανεμοστρόβιλοι. Μια Τρίτη εκδοχή είναι και αυτή του μηχανικού προβλήματος.

flydubai

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αεροδρομίου του Ροστόφ επί του Ντον η προσγείωση του Boeing έγινε με ευθύνη των κυβερνητών του αεροπλάνου.

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως τη στιγμή της τραγωδίας, το αεροδρόμιο σείονταν από τους ισχυρούς ανέμους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες πως ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν Έλληνες. Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η τραγωδία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη λύπη του προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ διέταξε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία οικονομικής αποζημίωσης τους.

Λουλούδια αφήνουν κάτοικοι κάτω από τη λίστα των θυμάτων στο αεροδρόμιο.

Πηγή: www.antenna.gr/news