Λάρισα: Δράση για την ευαισθητοποίηση των νέων για τον Πηνειό

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας Λάρισας, ο Σύλλογος Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού και η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας διοργανώνουν κοινή δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση της νεολαίας της πόλης για τον Πηνειό Ποταμό, πηγή ζωής και σημείο αναφοράς της πόλης. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

Η Φωτογραφική Λέσχη θα διοργανώσει ταχύρυθμα σεμινάρια για να καθοδηγήσει τους μαθητές στον ενδεδειγμένο τρόπο καταγραφής εικόνων.

Ο Σύλλογος Πηνειού θα οδηγήσει με τη σειρά του τους μαθητές σε πιθανά ενδιαφέροντα σημεία λήψεων και θα ενημερώσει τα παιδιά για τη σημασία του Πηνειού Ποταμού για την πόλη και την περιοχή γενικότερα.

Η συνεργασία των δύο φορέων με τους μαθητές θα έχει απώτερο στόχο κατά βάση την ενημέρωσή τους, αλλά και την ευαισθητοποίηση και την έμπνευσή τους. Οι μαθητές μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη δράση , στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση info@fll.gr γράφοντας τα πλήρη στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, Σχολείο, Τάξη, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας).

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς στη δράση θα λάβουν μέρος οι πρώτοι εξήντα που θα δηλώσουν ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη δράση μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Από αρχές Απριλίου έως και το τέλος, οι μαθητές θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα σεμιναρίων και τις εξορμήσεις στον Πηνειό για φωτογράφιση.
Για τη φωτογράφιση δεν απαιτείται φωτογραφική μηχανή, οι μαθητές μπορούν να φωτογραφίζουν και με κινητά. Μέχρι το τέλος Απριλίου, οι μαθητές μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες τους στην ίδια διεύθυνση info@fll.gr Κάθε μαθητής μπορεί να στείλει έως 5 φωτογραφίες.

Με την ολοκλήρωση των λήψεων, οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συγκεντρώσουν το υλικό και θα ετοιμάσουν μία έκθεση φωτογραφίας, η οποία και θα παρουσιαστεί στο κοινό στο τέλος Μαϊου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Πηγή: www.ert.gr