Κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν τα 68 μπλόκα

Στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε η Πανελλαδική Επιτροπή των 68 μπλόκων από όλη την Ελλάδα με κύριο θέμα συζήτησης την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Με κύριο σύνθημα τους «Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε» ξεκίνησε η σύσκεψη με εκπροσώπους από τα περισσότερα μπλόκα να δίνουν το παρών.

Ο κ. Βαγγέλης Μπούτας στην ομιλία του έκανε αποτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα και επισήμανε τα εξής: «ο αγώνας που κάναμε όλο αυτόν τον καιρό έχει αφήσει πίσω του παρακαταθήκη και απόηχο, αν τον αφήσουμε θα μας αφήσει.

Ανέφερε μεταξύ άλλων οτι ο αγώνας θα μπορουσε να ειναι πιο οργανωμένος και οι ενέργειες μας να ήταν ενιαίες, αυτό δεν έγινε καθώς ορισμένα μπλόκα δεν δεχτήκαν το κάλεσμα μας για κοινό αγώνα.

Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι το κράτος μας οφείλει από το πετρέλαιο και από τις ενισχύσεις και στην κτηνοτροφία και στη γεωργία.

Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή τα μισά χωράφια θα μείνουν άσπαρτα γι’ αυτό πρέπει άμεσα να δοθούν οι ενισχύσεις που μας οφείλονται από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δρόμος από εδώ και πέρα θα είναι μεγάλος και επιπονος την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο στα κεντρικά γραφεία αλλά και στα παραρτήματα. Ελπίζουμε όλο αυτό να έχει αντίκτυπο και να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Συζητήθηκε και η ανάγκη και για ανασυγκρότηση ενός αγροτικού κινήματος, με την μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών ώστε να είναι πιο ισχυρή η αγροτική παρέμβαση τους.