Ακύρωσε την σύνδεση με Ν. Αγχίαλο η Γερμανική Condor

Πριν ακόμη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ακυρώνει την αεροπορική της σύνδεση με το αεροδρόμιο η Γερμανική αεροπορική εταιρία «Condor». Με έγγραφό της ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η πτήση Μόναχο – Ν. Αγχίαλος, που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει απο την 1η Μαΐου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας διατηρεί τους υπόλοιπους εννέα προορισμούς στην Ελλάδα που είναι Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Κως, Μύκονος, Ρόδος, Σαντορίνη και Σκιάθος.

Η ανακοίνωση διακοπής της πτήσης, αποτελεί, όπως είναι φυσικό, ένα ακόμη πλήγμα για το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας, τη στιγμή μάλιστα που τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων, ξεκίνησαν προσπάθειες για τη δημιουργία Φορέα Προβολής και Προώθησης Πτήσεων του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, με σκοπό την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ξ Κώστας Λεβέντης, ο μοναδικός που προσέγγισε και την εν λόγω εταιρία αναφέρουν ότι η εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, πρώτον γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον και δεύτερον γιατί δεν είχε υποστήριξη στον τομέα της προβολής, από τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες.
Σημειώνεται ότι για να γίνει βιώσιμη η πτήση και να μπορέσει να διατηρηθεί, πρέπει να γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό με ενέργειες των φορέων, ώστε μέσα από τις κρατήσεις που θα γίνονται να είναι συμφέρουσα προς την εταιρία και να πέσει η τιμή του εισιτηρίου.
Θυμίζουμε ότι προ 30 ημερών ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης, είχε καταγγείλει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι και οι επιχειρηματίες δεν έκαναν το παραμικρό για τη νέα αεροπορική γραμμή Condor, με έδρα το Μόναχο, που επρόκειτο να συνδέσει αεροπορικώς τη Γερμανία με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, με μια πτήση εβδομαδιαίως.
Εύλογα πλέον μπαίνει το ερώτημα τι μέλει γενέσθαι με τον φορέα διαχείρισης του αεροδρομίου που προ ημερών φέρεται να δημιουργήθηκε απο τους φορείς της Κεντρικής Ελλαδας με στόχο την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών.