Αγωνιστικό «καλεντάρι»

Του Άλκη Σούρλα

Πολλές ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις περιέχει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για τις ομάδες της Επαρχίας μας.

Αρχικά στην «μεγάλη» κατηγορία του Νομού μας ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος συνεχίζει το «κυνήγι» της πρώτης και προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, το ερχόμενο Σαββάτο αναμένεται να αντιμετωπίσει στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων τον τρίτο της βαθμολογίας και πάντα υπολογίσιμο και «επικίνδυνο» Φαλανιακό.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν μόνο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια  του πρωταθλήματος και ευελπιστούν σε «γκέλες» του Απόλλων Λάρισας ώστε να καταφέρουν να καλύψουν την διαφορά των πέντε βαθμών.

Στην «δράση» επιστρέφει το Σαββάτο 19/3 και το πρωτάθλημα της Β Ε.Π.Σ.Λ Κατηγορίας έπειτα από την διακοπή που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς αντιμετωπίζει στην έδρα του τον αδύναμο και προτελευταίο στην Άρη Κουλουρίου και υπό φυσιολογικές συνθήκες αναμένεται να προσθέσει ακόμη ένα «τρίποντο» στο «σακούλι» του.

Το πιο δύσκολο παιχνίδι της αγωνιστικής φαίνεται να το έχει η Δόξα Υπέρειας η οποία έπειτα από τις δυο ήττες με Χαραυγή και Κουλούρι βρίσκεται στην 9η θέση με 17 βαθμούς και ψάχνει επειγόντως ένα «τρίποντο» ώστε να μην «μπλέξει» περισσότερο στα σενάρια υποβιβασμού. Βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωτοπόρο του 3ου ομίλου Πελασγιώτιδα, όμως το «τρίποντο» για τους «μαυραετούς» κρίνεται επιτακτικό ώστε να πάρει μια βαθμολογική αλλά και ψυχολογική «ανάσα».

Ο Α.Ο. Ναρθακίου επιστρέφει σε αγωνιστικές υποχρεώσεις έπειτα από 15 σχεδόν ημέρες (σ.σ είχε κάνει και το ρεπό του την προηγούμενη αγωνιστική) και αντιμετωπίζει στην έδρα του την ομάδα του Μαυροβουνίου. Οι «γαλάζιοι» του Γιάννη Τριάντη βρίσκονται στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς ενώ το Μαυροβούνι βρίσκεται μια θέση πιο πάνω έχοντας 29 πόντους.

Το πιο ξεκούραστο «τρίποντο» της αγωνιστικής αναμένεται να πάρει η Αναγέννηση Φαρσάλων καθώς αντιμετωπίζει τον Άγιο Θωμά ο οποίος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Ενώ ο Ατρόμητος Βαμβακούς θα «ξεκουραστεί» για ακόμη μια αγωνιστική καθώς θα κάνει το ρεπό του.

Οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ Ε.Π.Σ.Λ κατηγορίας θα έχουν την ευκαιρία να «ξεκουραστούν» ακόμη ένα Σαββατοκύριακο καθώς αναμένεται να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς στις 27/3.

Στα του μπάσκετ τώρα και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ ο πρωτοπόρος και αήττητος Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων έπειτα από την διακοπή του πρωταθλήματος θα φιλοξενηθεί από τον έκτο της βαθμολογίας Ήφαιστο Καρδίτσας.

Ενώ η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Φαρσάλων έπειτα την λήξη του πρωταθλήματος και την εξασφάλιση της συμμετοχής της στα μπαράζ ανόδου της Β ΕΣΚΑΘ, βρίσκεται σε αναμονή αναφορικά με το ποίος θα είναι ο αντίπαλός της.